Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde bulunan, farklı toprak yapılarını ve katmanlarını bir arada barındırması nedeniyle rengarenk görüntü sunan Gökkuşağı Tepeleri, son dönemde sosyal medyada artan ünü sayesinde bölgenin en gözde doğa turizmi alanlarından biri haline geldi. ( Hüseyin Yıldız – Anadolu Ajansı )

Türkiye’nin en doğusunda renk cümbüşü: Gökkuşağı Tepeleri

Türkiye’nin en doğusunda yer alan Gökkuşağı Tepeleri, doğal yapısı ve rengarenk görüntüsüyle yurt içi ve dışından ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde bulunan tepeler, farklı boyutlarının yanı sıra kahverengi, yeşil, sarı, mor ve beyaz renkleri ile adeta bir boya paletini andırıyor.

Gökkuşağı Tepeleri

Farklı toprak yapılarını ve katmanlarını bir arada barındırması nedeniyle rengarenk görüntü sunan tepeler, son dönemde sosyal medyada artan ünü sayesinde bölgenin en gözde doğa turizmi alanlarından biri haline geldi.

Iğdır-Kars ve Erzurum kara yolunun hemen kenarında yer alan tepeler Ağrı Dağı’nın yanı sıra Iğdır’daki Ağrı Dağı Milli Parkı, Kars’taki Ani Ören Yeri, Sarıkamış ormanları, Ardahan’daki Çıldır Gölü ve Şeytan Kalesi, Ağrı’daki İshakpaşa Sarayı ile Balık Gölü görmek için bölgeye gelen ziyaretçilerin uğrak yerleri arasında yer alıyor.

Tüm renklerin en belirgin şekilde görülebildiği tepelerdeki bitki örtüsü olmayan toprak yapısı, sunduğu renk ziyafetiyle yurt içi ve dışından yoğun ilgi görüyor. Fotoğraf meraklıları, sporcular ve doğaseverler, hem doğa ile iç içe gezinti yapma hem de farklı tonlardaki tepeleri fotoğraflama imkanı buluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir