Türkiye’de rafting yapılacak en iyi 4 yer

Adrenalin dolu bir deneyin rafting macerası. Ülkemizin her bölgesinde keyifle bu sporu yapabileceğiniz yerler bulunuyor. Doğa tutkunu herkesin yaşaması gereken bir deneyim olan rafting için 4 hsrika adres seçtik. Macera dolu yolculukta doğanın eşsiz güzelliğini görebilecek, serin sularda ıslanmanın keyfini yaşayacaksınız. Yerli ve yabancı turistlerin en çok ilgisini çeken bir aktivite olan rafting ülkemizin debisi yüksek akarsularında çok keyifli oluyor. Korkulu ama heyecanlı bir deneyime hazırlanın ve bu harika adreslerde rafting macerasına katılın.

TUNCELİ /Munzur Çayı

Rafting macerasına katılabileceğiniz güzide yerlerden biri de Tunceli’nin Munzur Çayı oluyor. Özellikle mayıs ve ağustos aylarında oldukça yoğun talep gören Munzur Çayı rafting yapmak için çok iyi adreslerden biri. 20 kilometrelik uzayıp giden parkur harika bir macera sunuyor sizlere. Munzur Vadisi Milli Parkı’nda bulunan bu güzel gezi adresini gezebilir ve çevreyi keşfedebilirsiniz. Sonrasında ise sizi 20 kilometre boyunca uzanan bir macera bekliyor olacak.

MUĞLA / Dalaman Çayı

Ülkemizin her köşesinde rafting yapılacak harika çaylar ve akarsular var. En batıya gidiyoruz şimdi. Muğla’da bulunan Dalaman Çayı her yaz turistlerin heyecan dolu aktivitelerine ev sahipliği yapıyor. Çayın çevresini keşfetmek isteyen sakin bir tatil isteyenler de burada keyfini çıkartıyor. Eğer ilk kez rafting macerasına katılacaksanız Dalaman Çayı sizin için çok öneriliyor. Zorluk derecesine göre iki farklı parkur bulunuyor. Turistlerin büyük ilgisini çeken Dalaman Çayı tam 230 kilometre boyunca uzanıyor.

Köprüçay

ANTALYA / Köprüçay

En güzel rafting noktalarından biri de en güneyde yer alıyor. Manavgat’ta bulunan Köprüçay bu heyecanlı deneyimi yaşamak için en iyi adreslerden biri. 12 kilometre uzunluktaki çay sayesinde tarihi köprüleri farklı bir açıdan görme şansı bulabilirsiniz. Parkur boyunca size muhteşem bitki ve canlı türlerinin yaşam sürdüğü bir de doğa eşlik edecek . Köprüçay’da yaşayacağınız rafting heyecanı boyunca ıslanacağınız su sıcaklığı ise 9 derece civarında.

Çoruh Nehri

ARTVİN / Çoruh Nehri

Dünyanın en hızlı akan nehirleri arasında bulunuyor Çoruh Nehri. Bu özelliği sayesinde rafting macerası yaşamak isteyenlerin birinci tercihi oluyor. En hızlı akan nehir olma özelliği dünyanın birçok bölgesinden macera tutkunu gezgini buraya çekiyor. Türkiye’de rafting nerede yapılır dendiğinde herkesin birinci olarak gösterdiği yerlerden biri aynı zamanda. 169 kilometerelik rafting parkuru bulunan bu çayın amatör ve profesyoneller için farklı parkurları bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir