kış kampı

Türkiye’de kışın kamp yapılacak en güzel rotalar

Kamp yapmak, doğaseverlerin mevsim ne olursa olsun vazgeçemediği bir tutku. Kışın donmuş toprak ya da kar üzerinde dahi çadır kurmaktan çekinmeyen kamp tutkunları, dört mevsim Türkiye’nin pek çok bölgesinde dilediği gibi tatil yapabiliyor. Klasik konfor alanlarının dışına çıkan fakat macera ve doğayla iç içe huzurun bir arada bulunduğu kamp çadırları, unutulmaz deneyim yaşatıyor. Gerekli önlemler alındığı ve doğru ekipmanlar kullanıldığı takdirde kışın kamp yapmak doğanın en özel anlarına tanıklık etmenizi sağlayabilir.

Türkiye’de son yıllarda kampçılığa artan ilgiyle beraber tabiat ve milli parklar sayısında da önemli gelişmeler yaşandı. Tabiat parklarında oluşturulan kamp alanları, kamp yapmayı daha kolay hale getiriyor. Türkiye, tüm doğal güzellikleriyle özel kamp alanları ya da doğada herhangi bir yerde en iyi kamp atmosferini yaşatıyor. Türkiye’de gidebileceğiniz en güzel kış kampı rotalarını sizler için derledik.

Ilgaz Dağı- Kastamonu

Anadolu’nun yüce dağı olarak şarkılara konu olan Ilgaz, kış turizminin gözde adresleri arasında yer alıyor. Kayak merkeziyle binlerce kayak severi ağırlayan Ilgaz, kamp yapmak isteyenlere de uygun ortam hazırlıyor. Batı Karadeniz’in en yüksek dağının eteklerinde yıldızları seyrederken sabahlamak kışın dondurucu soğuğunu bile unutturacak. Ilgaz Dağı’nda serbest bir şekilde kamp kurabileceğiniz gibi Ilgaz Dağı Karayolları Tesislerinin yanında bulunan kamp alanını da tercih edebilirsiniz.

Yenice Ormanları- Karabük

Tarihi Safranbolu evleriyle dört mevsim turist ağırlayan Karabük, oksijen deposu ormanlarıyla da oldukça cezbedici rotalar sunuyor. Yaban hayatı ve bitki çeşitliliğiyle 1999 yılında Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından “Acil Korunması Gereken Yer” ilan edilen Yenice Ormanları, ziyaretçilerini muhteşem manzaralarla karşılıyor.

Kış mevsiminde ise onlarca çeşit ağacın arasında karların üzerinde geceyi geçirmek oldukça huzur verici olacaktır. Yenice Ormanları’nda kamp yapmak için özel bir kamp alanı bulunuyor. Burada lavabo, içme suyu gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Kamp ateşini ise kontrollü bir şekilde yakmanıza izin veriliyor.

Kapadokya- Nevşehir

Turizm cenneti Kapadokya’yı ziyaret etmek için yalnızca peri bacaları ya da sıcak hava balonu gibi sebeplere ihtiyacınız yok. Bu tabiat harikası bölgede kamp yaparak klasik Kapadokya gezisinin dışına çıkabilirsiniz. Kapadokya’da ücretsiz kamp alanları olduğu gibi daha fazla imkanlara sahip ücretli kamp alanları da bulunuyor.

Fakat ücretsiz kamp alanlarında ateş yakmak için izin almanız gerekebilir. Ücretsiz kamp alanlarından Güvercinlik Vadisi ve Aşk Vadisi, gün doğumunda göğe yükselen sıcak hava balonlarını izleyebileceğiniz masalsı dünyanın kapılarını aralayan en uygun adres olabilir.

Kaz Dağları-Çanakkale

Yaz aylarında buz gibi şelaleleriyle serinlemek isteyenlerin gözdesi olan Kaz Dağları, her mevsim doğayla iç içe olmak için mükemmel bir rota. Tarihten bugüne efsanelere konu olan Kaz Dağları, beyaz örtünün verdiği huzurla dinlenmek için tercih edebileceğiniz en iyi rotalardan biri.

Kaz Dağları

Milli park statüsüne sahip Kaz Dağları’nda özel ve milli park içindekiler olmak üzere iki ayrı kamp alanı bulunuyor. Milli parkta rehber olmadan bazı bölgelere girilmesine izin verilmemekte ve görevlilerin gösterdiği kontrollü alanlar dışında çadır kurmaya da müsaade edilmemektedir.

Özel kamp alanları ise özel işletmelere ait alanlardan oluşmaktadır. Bu alanlar otopark, duş, lavabo, mutfak, buzdolabı, kahvaltı, elektrik gibi fazlasıyla geniş imkanlara sahip.

Bozdağ-İzmir

Deniz kum güneş üçlüsü tatilleri için vazgeçilmez destinasyon olan İzmir, kışın da turistleri memnun ediyor. Ödemiş ilçesinde yer alan Bozdağ, trekking, yamaç paraşütü ve dağcıların gözdesi olarak her mevsim tercih ediliyor. 1150 metre yüksekliğiyle Ege’nin Uludağ’ı olarak kabul edilen Bozdağ, kayak severlere alternatif tatil merkezi sunuyor.

Bozdağ

Hem kayak hem de kamp heyecanı yaşamak istiyorsanız Bozdağ, sizi pişman etmeyecek. Özellikle dağın eteklerinde bulunan Gölcük, gece yıldızların gölete yansımalarını izlerken bir yandan da kar sessizliğinin verdiği huzuru hissedebileceğiniz muhteşem bir kamp alanı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir