2021’de en çok gezilen yerler listesi

2021, Koronavirüs salgını sonrası turizmin yeniden canlandığı bir yıl oldu. Bu yılda birçok gezgin Türkiye’nin farklı yerlerine seyahat ettiği gibi yurt dışında da bazı destinasyonlar çok öne çıktı. Özellikle yakın ülkelerdeki bazı şehirleri gezginlerin en sık seyahat ettiği yerler oldu. 2021’de en çok gezilen yerler 2022’de de en çok gezilecek yerleri belirliyor. Bu sebeple listede yer alan güzide adresleri yeni yılda da gezebilirsiniz.

Yedigöller Milli Parkı

YEDİGÖLLER

Yedigöller Milli Parkı her yıl olduğu gibi 2021’de en çok gezilen yerler listesinde yerini aldı. Çevre illerden birçok kişiyi misafir olarak ağırlayan Yedigöller Milli Parkı muhteşem doğası ve görmeye değer manzaraları ile her zaman popüler gezi adreslerinden biri.

Kapadokya 2021’de en çok gezilen yerlerden biri oldu

KAPADOKYA

Sadece Türkiye’den değil Türkiye’nin her yerinden ziyaretçilerin ilgi odağı olan Kapadokya 2021 yılında rekor üstüne rekor kırdı. En fazla ziyaretçi ağırlayan güzide gezi adreslerinden biri olarak listede yerini aldı. Gezilecek yerler ağına yenilerini ekleyen Kapadokya mağara kentleri ve sıcak hava balonu turlarıyla herkesin ilgisini çekiyor.

Köprülü Kanyon – Antalya

KÖPRÜLÜ KANYON

Antalya 2021’de en çok gezilen yerler listesinde üst sıralarda yer alan şehirlerden biri. 8 milyonu geçen turist sayısı ile birçok ülkeyi geride bırakan Antalya Kasım ayına kadar dünyanın dört bir köşesinden ziyaretçilerini ağırladı. Hala turist akını yaşanan şehirde Köprülü Kanyon ise yabancı turistlerin yanı sıra yerli turistlerin de ilgisini çekiyor.

Nemrut Dağı Milli Parkı

NEMRUT DAĞI MİLLİ PARKI

Doğu Anadolu Bölgesi’nde en çok ziyaretçi çeken turizm potansiyeli yüksek yerlerden biri Nemrut Dağı oldu. Her geçen gün popülerliği artan turizm yerine binlerce kişi akın etti. Bu sene en çok ziyaretçi çeken yerlerden biri olması sebebiyle listedeki yerini aldı.

Göbeklitepe tarihin sıfır noktası

GÖBEKLİTEPE

Tüm dünyaya ün salan Göbeklitepe ağırladığı ziyaretçi sayısı ile bu listeye girmeye hak kazandı. 2021’de en çok gezilen yerlerden biri olan Göbeklitepe çevresindeki gezilecek yerleri ile de öne çıkmaya başladı.

Renkli sokaklarıyla Alaçatı

ALAÇATI

2021’de kendi nüfusunun çok daha fazlasını misafir olarak ağırlayan yerlerden biri de Alaçatı oldu. Uzun süren karantina süreçleri sonrasında Alaçatı tatil yapmak isteyenlerin ilk adresi olarak en çok gezilen yerler listesinde de yerini aldı.

Yamaç paraşütü denildiğinde ilk akla gelen yer Ölüdeniz oluyor

ÖLÜDENİZ

Ölüdeniz her yıl olduğu gibi bu yıl da muhteşem manzaraya sahip noktalarıyla herkesi kendine çekmeyi başardı. Mavi ve yeşil uyumunu gösteren tatil yerinde herkes doyasıya eğlendi, denizin ve doğanın tadını çıkardı.

Yemyeşil doğası ile Rize yaylaları

RİZE

Yaylaları ile öne çıkan ve en fazla turist ağırlayan yerlerden biri olan Rize bu listeye adını yazdırmayı başarıyor. Diğer gezi yerleri gibi Rize de kendi nüfusundan çok daha fazlasını misafir olarak 2021’de ağırladı. Popülerliği Türkiye sınırlarını aşan yaylalar yaz aylarında turistlerle doldu taştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir