Türkiye’de ilk ve tek! Yosun havuzu şifa dağıtıyor

Kütahya’nın Emet ilçesinde yer alan termal tesislerde Türkiye’nin ilk ve tek yosun havuzu bulunuyor. Tesisler, eklem ağrıları, egzama, sedef cilt ve deri hastalıklarından yakınanlara umut oluyor.

İşletmeci İlker Kara, Emet ilçesinden tüm Türkiye'ye hizmet vermenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Yosun havuzunun dünyada sadece Türkiye ve Japonya’da bulunduğunu dile getiren Kara, ”97 bin metrekarelik botonik bahçemiz içerisinde bulunan yosun havuzu, 1970 depremi ile meydana gelen bir termal suyumuzdur.

Termal suyumuzun sıcaklık derecesi 39 derecedir. Bilindiği gibi, yosun havuzu Türkiye’de sadece bizim tesislerimizde mevcuttur. Buraya insanlarımız genelde cilt, deri eklem, kas ve bel ağları şikayeti dolayısıyla gelmektedir.

Yosun ve kaplıca suyu özellikle yaşlılarımızda görülen bel ağrılarına şifa olmaktadır. Bu tıp ben de ispatlanmıştır. İstanbul Üniversitesi, Ankara Atom Enerji Kurumu Halk Sağlığının verdiği raporlarla bunlar tescillenmiştir. Tesislerimiz 12 ay boyunca hizmet vermektedir. Rahatsızlıklardan dolayı yosun havuzumuzu kullanan insanlarımızın memnuniyetine her zaman şahit oluyoruz” dedi.
Tesislerden yararlanan Birol Özcan ve Umut Kartal, özellikle yosun havuzunun adeta şifa kaynağı olduğunu dile getirdiler.

Birol Özcan, “Yosun havuzunun bir çok rahatsızlığı iyi geldiğini duyduk. İnceledik. İstanbul’dan buraya geleli bir kaç gün oldu. Bu süre içinde faydasına da gördük” diye konuştu.
Umut Kartal, “Ağrılarım vardı. Yosun havuzuna iki kez girdim. Hemen faydasını gördüm. Vücudum büyük bir rahatlama hissediyorum”
şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir