Türkiye turizmde 2023 yazının en iyi performans gösteren 5. ülkesi oldu

Avrupa’da yüksek enflasyon yaşanmasına rağmen rağmen turizmdeki toparlanmanın devam ettiği görülüyor.

Avrupa Seyahat Komisyonu’nu (ETC) “Avrupa Turizmi: Eğilimler ve Beklentiler” raporunu yayınladı. Turizm ve makroekonomik gelişmelerinin kapsamlı bir analizini sunan raporda 2023’ün ikinci çeyreğine ilişkin turizm beklentileri yer alıyor.

Raporda paranın karşılığını veren destinasyonların iyi performans gösterdiğine işaret edilerek bu dönemde en iyi performans gösterenlere öncülük eden ülkelerin başında Sırbistan’ın geldiğini O’nu Bulgaristan, Karadağ ve Türkiye’nin izlediği belirtiliyor.

Raporda, ekonomideki ters rüzgarlara, enflasyona ve artan maliyetlere rağmen seyahat harcamalarına hâlâ diğer isteğe bağlı harcamalara göre öncelik verildiği ifade ediliyor.
Raporu değerlendiren ETC Başkanı Miguel Sanz, “2023’ün ilk yarısında uluslararası turist gelişlerinde olumlu bir toparlanma görmek cesaret verici. Turizm stratejileri, turizmin faydalarını daha az seyahat edilen bölgelere yayılmasını sağlayan, aşırı kalabalıkla mücadelede edilen destinasyonlarda bu yöndeki çalışmaları destekleyen temelde olmalıdır. Turizm, sürdürülebilir bir güç olarak kullanılabilir ve kullanılmalıdır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir