Ankara’nın belleği bu asırlık apartmanda!

1922 yılında Ankara’da yapılan ancak şimdilerde terkedilmiş durumda olan “Erzurumlu Nafiz Bey Apartmanı”nı müze haline getirme çalışmalarına başlandı.

Apartman, Milli Mücadele’ye önemli destek sağlayan Erzurumlu Nafiz Kotan tarafından Altındağ ilçesinin Ulus semtinde yaptırılmış. Ankara’nın ilk kaloriferli ve asansörlü binası olma özelliğini taşıyor.

Işıklar Caddesi ile Alataş Sokağı’nın kesişiminde bulunan ve Mimar Arif Hikmet Koyunoğlu tarafından inşa edilen apartman günümüzde bakımsız ve terkedilmiş durumda.

Ankara Kent Konseyi’nin “Kent Belleği Müzesi” olması için aldığı tavsiye kararının ardından ABB kamulaştırma çalışmalarına başladı.

AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, apartmanın tarihi önemine vurgu yaparak Ankara’nın tarihi mirasına katkı sağlayacaklarını belirtti. Ayrıca apartmanın mimari özelliklerinin de önemli olduğunu dile getirdi.

Apartmanın kamulaştırılması sürecinin başladığını ifade eden Yılmaz, apartmanın kente ve kentliye yeniden kazandırılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Erzurumlu Nafiz Bey Apartmanı’nın “Kent Belleği Müzesi” olarak açılması için yapılan çalışmalara destek çağrısında bulunan Yılmaz, tüm kent sakinlerini sorumluluk almaya davet etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir