Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor: İlk durak Adana!

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen “Türkiye Kültür Yolu Festivali”nin ilk durağı olan Adana’da, Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında 13-21 Nisan’da çeşitli etkinlikler sanatseverlere sunulacak.

Türkiye Kültür Yolu Festivali projesine dahil edilen ve bu yıl 12. kez düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı ile festival daha da renklenecek

Anadolu’nun yedi farklı bölgesinde gerçekleşecek etkinlikler aracılığıyla Türkiye’nin tarih ve kültür zenginliği ışığında herkese görsel, işitsel ve duygusal açıdan zengin bir deneyim yaşatılacak.

Konserler düzenlenecek

Mert Demir, Haluk Levent, Fatma Turgut, Emircan İğrek, Köfn Merkez Park’ta, Gece Yolcuları, Kafadar gibi birçok farklı müzisyen ve grup ise Atatürk Parkı’nda sahne alacak.

Sergilere ev sahipliği yapacak

Uluslararası platformlarda büyük başarı elde eden Refik Anadol’un “Makine Halüsinasyonları: Mercan Rüyaları” veri heykeli Anıt Müze’de sergilenecek. Ayrıca, Türkiye’nin tarih ve kültür zenginliğinin vurgulandığı, “Atatürk Kültür Yolunda” adlı eser, yapay zeka algoritması kullanılarak Tren Garı’nda festival ziyaretçilerinin beğenisine sunulacak.

Gelenek ile gelecek arasında bir köprü kurarak sanatın evrensel etkisini vurgulayan “Eskizden Piksele Dijital Sanat: Anadolu Edition” sergisi, restore edilerek müzeye dönüştürülen Milli Mensucat Fabrikası’nda sanatseverlerle buluşacak.

Adana Müze Kompleksi, festival için özel olarak hazırlanan sergilerden “Matraki: Bir Osmanlı Yıldızı’’na ev sahipliği yapacak. Matrakçı Nasuh’un “Beyân-ı Menâzil-i Sefer-i Irâkeyn-i Sultân Süleymân Hân” eserindeki menzil rotası ile Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin benzer noktalarından yola çıkarak hazırlanan bu özel sergi Kent Müzesi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Tiyatro oyunları sergilenecek

Festival kapsamında birçok tiyatro oyunu da sahnelenecek. Adana’daki Ramazanoğlu Kültür Merkezi ile 01 Burda PGM, Devlet Tiyatroları’nın kapalı gişe eserlerine ev sahipliği yapacak.

“Kadınlar, Filler ve Saireler”, “Majestik”, “Radyo-yu Hümayun”, “Yüzleşme” ve “Lobotomobilin Üç Seferi” festival kapsamında sahnelenecek.

Merkez Park’ta, 9 gün boyunca içinde birbirinden renkli aktivitelerin, atölye çalışmalarının, sahne gösterilerinin, tiyatroların, oyun alanlarının ve daha birçok etkinliğin yer aldığı “Çocuk Köyü” kurulacak.

Festival portakal çiçeği coşkusuyla sona erecek

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda Renkli Karnaval Korteji başta olmak üzere, gelenekselleşen Kortej Kostümleri Yarışması, Su Korteji, Portakallı Lezzetler Yarışması, Portakal Çiçeği Halk Koşusu, Rengarenk Fest, Portakal Çiçeği Satranç Turnuvası, Portakal Çiçeği Kamp Alanı Etkinlikleri, TJK – Portakal Çiçeği Koşusu, TJK Pony Club, Lezzet Etkinlikleri ve Adana Hediyelikleri Stant Alanları gibi birçok etkinlik de Adana’da karnavalseverlerle buluşacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir