Türkiye kruvaziyer turizminde zirveye oynuyor

Türkiye, kruvaziyer turizminde büyük bir çıkış yakalayarak 2024’te rekor kırmaya hazırlanıyor.

Geçen yılın ocak-kasım döneminde 1,5 milyonu aşan kruvaziyer yolcu sayısı, Türkiye'nin tüm zamanların en yüksek rakamına ulaştığını gösteriyor. Sektör temsilcileri, Türkiye'nin coğrafi konumu ve limanlara yapılan yatırımların etkisiyle bu başarının devam edeceğini belirtiyor.

Celestyal Cruises Türkiye Direktörü Özgü Alnıtemiz, kruvaziyer sektörünün salgın sonrasında toparlandığını ve dünya genelinde 2023’te atağa geçtiğini vurgulayarak, Türkiye’nin “parlak bir yıl” geçirdiğini ifade etti. Gelecek yıl için ise 2 milyon hatta 2,5 milyon yolcu sayısı hedefiyle iyimser bir planlama yapıldığını belirtti.

MSC Cruises Türkiye Ülke Müdürü Işın Hekimoğlu da sektörün başarılı bir yıl geçirdiğini ve Türkiye’nin cazibe merkezi olarak konumlandığını ifade etti.

Jeopolitik gelişmelerin etkisiyle kruvaziyer şirketlerinin Türkiye'yi tercih ettiğini söyleyen Hekimoğlu, kruvaziyer turizminin hala en hızlı büyüyen sektörlerden biri olduğunu ve global olarak 2024'ün "kruvaziyer yılı" olacağı tahmininde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir