Türkiye Arabian Travel Market’e damgasını vurdu!

Ortadoğu’nun en büyük turizm fuarı olan Arabian Travel Market’e (ATM) bu yıl 100’dan fazla Türk şirket katıldı. Turizmciler, Türkiye’ye ilginin yoğun olduğunu ve Ortadoğu pazarından daha fazla turist çekmek istediklerini belirttiler.

165 ülkeden 2 bin 300 katılımcı

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Türk Hava Yolları ve TÜRSAB gibi büyük katılımcıların yanında toplamda 100’den fazla otel ve acente de fuarda yerini alarak önemli iş birlikleri ve anlaşmalar imzaladı.

EMIRATES ve TGA iş birliği

ATM’de Emirates ve Türkiye TurizmTanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) iş birliği anlaşması da imzaladı. Türkiye’nin yeni ve mevcut kaynak pazarlardaki turistik cazibesini daha da güçlendirmeyi hedefleyen anlaşma, Emirates’in Avrupa Ticari Operasyonlar Kıdemli Başkan Yardımcısı Thierry Aucoc ve TGA Genel Müdürü İsmail Bütün tarafından imzalandı.

TGA Genel Müdürü İsmail Bütün, “Turizmde büyümemizin devam ettiği 2024’ün ilk çeyreğinde 9 milyondan fazla ziyaretçi çektik. Yeni ortaklık, turizm sektörünü daha da destekleyecek.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin, “Bu yıl TGA çok büyük bir stant aldı. Katılım çok yüksek. Geçen seneye göre bu yıl Türkiye adına rekor bir katılım var. Arabian Travel Market sadece Ortadoğu pazarı için önemli değil. Dünyanın dört bir yanından da katılım çok yüksek ve burada herkesi görüp iş konuşma fırsatınız oluyor.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir