Türk Kahvesi seremonisini Beta Yeni Han’da

Eminönü’nde bulunan Beta Yeni Han, geçmişte kahvenin ilk kavrulduğu yer olan Tahmis ismiyle de anılır. UNESCO’nun 2013’te Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne aldığı “Türk Kahvesi ve Geleneği”ni yaşatan bu han, yerli ve yabancı misafirleri ağırlıyor.

Beta Gıda İstanbul Şube Müdürü Hatice Uğur, hanın tarihi önemine vurgu yaparak, restorasyon çalışmaları sırasında Osmanlı dönemindeki ilk kahve fırını da ortaya çıktığını anlattı. Restorasyonun ardından han, 15 Mart 2019’da yeniden ziyarete açıldı.

Beta ailesi olarak Türk Kahvesi kültürünü yaşatmak için haftada 4 gün, saat 15:54’te “Kahve Seremonisi” düzenlediklerini açıklayan Uğur, bu etkinliğin Türk kahvesi tutkunları için önemli bir deneyim olduğunu dile getirdi.

Kahve Seremonisi, kahvecibaşı ve kalfalar tarafından gerçekleştiriliyor. Misafirlere gül suyu dağıtılırken, Türk kahveleri gül lokumları ile sunuluyor. Seremoniye katılanların kahve kültürüne ilişkin sorular sorduklarını ve etkinliği keyifle izlediklerini ifade eden katılımcılar, bu tarihi deneyimi yaşamaktan memnuniyet duyduklarını belirtiyor.

Beta Yeni Han, aynı zamanda kurukahve, lokum, baharat, çikolata, kuruyemiş ve tatlı gibi ürünlerin bulunduğu birçok bölümüyle de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir