Turizm sektörü Kurban Bayramı’nda çifte bayram yapacak

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından rezervasyon yoğunluğu yaşanan turistik bölgelerde turizm sektörü çifte bayram yaşamaya hazırlanıyor. Doluluk oranının ise kısa sürede yüzde 100’e ulaşması bekleniyor.

Antalya, denizi, kumu, tarihi ve turistik mekanları, her bütçeye uygun tesisleriyle her yıl milyonlarca ziyaretçi ağırlıyor. Türkiye’nin gözde tatil merkezlerinden olan kent, Kurban Bayramı tatilinde de ziyaretçilerin ilk tercihleri arasında.

Yoğun geçen seçim maratonunun ardından, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla rezervasyonlar arttı. Özellikle çalışan kesim hem bayram hem de yıllık izinlerle beraber bu yaz iki kez tatil yapabilecek.

İşletme sahipleri günler öncesinden iç pazar için hazırlıklarını tamamlarken, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından rezervasyonlarda yoğunluk yaşamaya başladı.

Sadece şehir merkezinde değil Gazipaşa’dan Kaş’a kadar sahil bandındaki turistik ilçelerde yoğunluk yaşanması bekleniyor.

Bazı tesislerde doluluk şimdiden yüzde 100’e ulaştı.

Avrupalı ve Rus turistler ilk sırada

İç pazar hazırlıklarını tamamlayan işletme sahipleri, rezervasyonlarda yoğunluk yaşamaya başladı. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “Tatil kararının açıklanmasının ardından telefonlarımız çalmaya, açıkta kalan rezervasyonlar yapılmaya başlandı. Bayramda ilçedeki tesislerin yüzde 100 dolacağını düşünüyorum. Avrupa ve Rus turizminin etkisi olmaya başladı” diye konuştu.

“Tesislerin yüzde 100’ü dolabilir”

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, Kurban Bayramı’nda bekledikleri 9 günlük tatil kararının turizmcileri mutlu ettiğini söyledi.

Tatile, sektörün de vatandaşın da ihtiyacı olduğunu ifade eden Dahaoğlu, şunları kaydetti: “Bizleri arayıp soranlar vardı ama tatilin kaç gün olacağıyla ilgili belirsizlik, tatilcileri karar alamamaya yönlendiriyordu. Tatil kararının açıklanmasının ardından telefonlarımız çalmaya, açıkta kalan rezervasyonlar yapılmaya başlandı. Bayram tatilinde ilçedeki tesislerin yüzde 100 dolacağını düşünüyorum. Avrupa ve Rus turizminin de etkisi olmaya başladı. Dolu dolu bir tatil geçireceğimize inanıyorum. Bu bizler için beklenen bir can suyu oldu. Tatilden sonra da Avrupa ve Rus turistlerin ilgisinin devam edeceğini düşünüyorum.”

Erken rezervasyon avantaj sağlıyor

Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Dinçer Sarıkaya ise tatilini 3-4 güne sıkıştırmak istemeyenler için 9 günlük tatil kararının avantaj sağladığını belirtti.

Okulların da tatil olacağını hatırlatan Sarıkaya, “İç pazar için belirli kontenjan ayırmıştık, tatilin duyurulmasının ardından rezervasyonlar hareketlendi. Turizmciler olarak iç pazarın hareketliliğine önem veriyoruz. Erken rezervasyon avantajlarından yararlanıp, hem bayram hem sonrası için tatillerini organize edebilirler.” diye konuştu.

Sarıkaya, geçen sene Kemer’de 2,5 milyonu aşkın yerli ve yabancı turistin tatil yaptığını dile getirerek, bu yıl beklentilerinin de üzerinde bir sezon olacağına inandıklarını kaydetti.

“Turizmciler dolandırıcılara karşı uyarıyor”

Tatil planlayan vatandaşlara uyarılarda da bulunan turizm işletmecileri, özellikle internet üzerinden yapılan planlamalarda dolandırıcılık olaylarına dikkat edilmesi gerektiğini altını çizdi. Vatandaşları bu konuda uyaran turizmciler, “Bu bayram tavsiyemiz doğa ve kültür turu severler için Karadeniz gezileri, otel tatili düşünen misafirlerimiz için ise Antalya oluyor. Turizm sektörünün dolandırıcıların yeni hedefi haline gelmesi de, son yıllarda birçok tatilcinin mağdur olmasına neden oldu. Vatandaşlarımız alışveriş yaparken sanal ortamdan ziyade fiili olarak bildikleri güvendikleri turizm firmalarından işlemlerini yapsınlar. Tatil paketi, otel rezervasyonu, günlük tur ve genel olarak turizm faaliyetleri rezervasyon işlerini sadece TÜRSAB’a bağlı, Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı seyahat acenteleri yapabilir. İşlemlerin ardından mutlaka yazılı belge alsınlar ve arayıp teyit etsinler. Bizler bu durumun önüne geçmek için elimizden geleni yapıyoruz. Kurban Bayramı ve yaz dönemi öncesinde de çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor.” açıklamasında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir