70 çeşit mor çiçeğiyle ünlü Mordoğan sizleri bekliyor

İzmir Karaburun’daki Mordoğan Uzunada’nın tam karşısında yer alıyor. Tatil severlerin gözdesi olan belde plajları ve yetmiş çeşit mor çiçeğiyle ziyaretçilerini karşılıyor. Karaburun’a yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Mordoğan Beldesi, eşsiz güzellikleriyle adeta cenneti andırıyor.

29 Aralık 1986 tarihinde belde olmuş Mordoğan, kayalıkları ve plajlarıyla ünlü. Amatör balıkçılık da burada son derece yaygın.

Şahane bir manzaraya sahip olan Mordoğan, hem Eğe dağlarının yeşilini hem de mavinin her tonuna sahip denizi bir arada sunuyor. Benzersiz bir tatil deneyimi sunan belde Çeşme ve Foça gibi diğer turistik merkezlere kıyasla oldukça sakin bir yapıya sahip.

Yaz aylarında Mordoğan sokaklarında dolaşırken nergis kokuları eşliğinde imbat rüzgarlarıyla serin bir yürüyüşe çıkabilirsiniz. Kuzey ve batı yönünde uzanan kıyıları ve göz alıcı koy manzaralarıyla Mordoğan, ziyaretçilerine eşsiz bir tatil fırsatı sunuyor.

Mordoğan’a geldiğinizde gezilecek birçok yer var. Bunlar şu şekilde sıralanabilir;

Mordoğan Sahili ve İskelesi, Ayşe Kadın Camii, Müesser Aktaş Etnografya ve Tarih Evi, Dilek Pınarı ( Narcissos) ve tadını çıkarabileceğiniz plajlar ve koylar.

Mordoğan’da yer alan birçok koy ve plajın serin sularına kendinizi bırakabilirsiniz.

Bu plaj ve koylardan bazıları ise şöyle;

Manal Koyu, Saklıkoy Kocakum Plajı, Ardıç Plajı, Ayıbalığı Koyu, Kaynarpınar Korsan Plajı, Sulucadere Plajı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir