Turizm gelirlerinde artış yaşanıyor: Turistler artık daha fazla para harcıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2017 yılında turistlerin günde ortalama 67 dolar harcadığı belirterek bu rakamın 100 dolara kadar yükseldiğini söyledi.

Antalya Kültür Yolu Festivali için kentte bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmde Türkiye genelinde 9 aylık verilere göre 42 milyar dolarlık bir rakama ulaşıldığını, yıl sonu için 55,6 milyar dolarlık gelir hedefine doğru ilerleme kaydedildiğini ifade etti.

Bu hedef açıklandıktan sonra 6 Şubat’taki depremler ile İsrail’in Filistin’e yönelik saldırısı gibi olayların yaşandığını hatırlatan Ersoy, “Birçok olumsuz etkileri peş peşe yaşamamıza rağmen orta vadeli programı uygun bir şekilde yönetiyoruz. Bu açıdan sevindirici. Antalya geneline baktığımızda dün itibarıyla 15 milyon ziyaretçi sayısını geçti. Hem gelir hem turist sayısı, pandemi öncesi turizmin en yoğun olduğu 2019’un üzerinde. Bu da oldukça sevindirici.” dedi.

Kişi başı harcama 100 dolara çıktı

Turizm gelirlerinde de ciddi bir artış yakaladıklarını belirten  Ersoy, “2017 yılı sonunda 67 dolar olan kişi başı gecelik harcama, geçen yıl açıklanan rakamlara baktığımız zaman 100 doları buldu. Bu da politikamıza, stratejilerimize uygun bir şekilde sürecin geliştiğini gösteriyor. Bu da bizi oldukça sevindiriyor.” değerlendirmesinde bulundu.

“Çok sayıda krizle boğuştuk

Türkiye’nin bulunduğu coğrafya gereği krizlere maruz kalabildiğine dikkat çeken Ersoy, “Dün de krizler vardı, bugün de var, gelecekte de krizler olacak. Zaten bu gerçekliği biliyorsak, önemli olan bu gerçeklikle yaşamayı öğrenmek.” ifadesini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir