Turistik Doğu Ekspresi Erzurum’a ulaştı 

Tarihi Ankara Garı’ndan sezonun ilk seferine başlayarak Kars’a doğru yola çıkan Turistik Doğu Ekspresi,  Erzurum’a ulaştı

Seyahat acenteleri koordinesinde davul, zurna ve gösteriyle karşılanan yolculara kente özgü lezzetler ikram edildi

“Turistik Doğu Ekspresi” yolcuları mola süresinde Erzurum Evleri, Erzurum Kalesi ile saat kulesi, Çifte Minareli Medrese, Atatürk Evi, Kongre Binası ve Taşhan olarak bilinen Rüstem Paşa Bedesteni gibi şehrin kültürel ve tarihi mekânları gezecek.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Kuzeydoğu Anadolu Bölge Başkanı Nuh Şenol, “Turistik Doğu Ekspresi, bölgemize son zamanlarda çok ciddi ivme kazandırdı. Var olan kış turizmimizi daha da hareketlendirerek bölge esnafımıza çok ciddi katkı sağlayan bir destinasyon halini aldı.” dedi.

Şenol, “Sadece Erzurum ve Kars olarak algılamak yanlış olur. Bundan faydalanan yan illerimizde mevcut. Çünkü turistler geliş rotalarına buraları da dahil ederek, bölgemizde 2, 3, 4, 5 günlük programlar yaparak huzurlu bir şekilde memleketlerine geri dönüyorlar. Resmi verilere göre 84 tren sefer yapılacak. Tahminimize göre yaklaşık da 13 ila 16 bin civarında misafirimizi, yataklı turistimizi ağırlayacağız anlamına geliyor.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir