Renkleriyle büyüleyen Taflanaltı Sokak turistik bir merkez haline geldi

Giresun’da yer alan Taflanaltı Sokak’ta boyatılan 17 tarihi ev, yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından turistik bir mekân haline getirildi.

Dış cephesi ve zemini farklı renklere boyatılan evler, canlı bir görünüme kavuşarak vatandaşların uğrak noktası oldu.

“Renkli sokak” olarak anılmaya başlanan Taflanaltı Sokak’taki evlerin duvarlarına; yöreyi anımsatan fotoğraflar ve deniz kabukları yerleştirildi.

Aynı zamanda geri dönüşüm farkındalığı yaratmak amacıyla; sahile vuran ağaç köklerinden yapılan süsler ve araç lastiklerinin içlerine dikilen çiçekler sokağa yerleştirildi.

Sokağı renklendirmelerinin ardından yoğun ziyaret aldıklarını aktaran Altay, “Buranın görüntülerini sosyal medyada çok görüyoruz. Taflanaltı Renkli Sokak olarak bir marka yaratmaya çalıştık, bunu az da olsa başardığımızı düşünüyorum.” dedi.

Erzincan’dan gelerek sokağı gezen İsmail Günaydın, “Güzel olan şey herkes tarafından görünür ama burada gerçekten farklı bir güzellik oluşmuş. Tarihi doku ile böyle bir güzellik meydana getirilmesi sevindirici. Ben burayı görmekten çok keyif aldım. Burayı gezen çocuklar için de çok anlamlı sözler var.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir