Turistik bölgelerde ev kiraları otellerle yarışıyor

Turistik ilçelerde fahiş kira artışı durmuyor. Denize yakın evlerin kirası 200 bin liraya kadar çıktı. Alanya, Kemer, Foça ve Bodrum gibi ilçelerde aylık kira fiyatları otellerle neredeyse aynı seviyeye geldi.

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, gayrimenkul sektöründe 2023 yazını değerlendirdi. Yaz ayları ile birlikte gayrimenkul sektörünü hareketlendiren yazlık kiralamaları hakkında bilgi paylaşarak, otel tercihlerindeki değişiklikleri anlatan Maya, son yılların tatil trendi villa kiralama ve yazlık bölgelerde gerçekleşen yabancılara konut satışı ile ilgili detaylı açıklamalar yaptı.

Yazlık bölgelerdeki 6 aylık fiyat artışı, 2+1 Ortalama Müstakil Ev Kirası (Aylık), 2+1 Ortalama Müstakil Ev Kirası (Gecelik) ve Butik Otel-Apart Otel Ortalama Gecelik Fiyat verileri şöyle:

Yazlık bölgelerdeki konut fiyat artış oranlarını da değerlendiren TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya şöyle konuştu: “İzmir ilinde Urla, Çeşme, Karaburun ve Foça ilçelerinde son 6 aylık verileri değerlendirdiğimizde; İzmir’in yazlık kesimlerinden Foça’da birim satış verilerindeki artışın %80, Çeşme’de %30, Urla’da %45, Karaburun’da ise %35 civarında olduğu görülüyor. Foça ilçesinde uzun yıllardır proje çalışmaları ve inşaat süreci devam eden Foça Marina’nın açılmasının etkileri, konut satış fiyatlarındaki artış grafiğinde net olarak görülebiliyor. Foça’nın aktif olarak kullanılan Kuzey Çevre Yolu bağlantısı ile çalışan nüfusun şehir hayatına devam etmesini sağlayacak zaman tasarrufuna imkan sağlaması ve bölgenin merkeze yakınlığı ilçenin hem yaz hem de kış ayları için tercih edilmesine neden oluyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir