Bambu diyarı: Japonya Sagano Bambu Ormanı

Japonya’nın Kyoto şehrine 10 kilometre mesafe bulunan Sagano Bambu Ormanı, masalsı görüntüsüyle görenleri büyülüyor. 16 kilometrelik alan içinde yer alan bambu diyarı orman, görüntüsüyle ziyaretçilerini içine çekiyor.

Bambu 1000 değişik cinsi bulunan, zor yetişen ve oldukça dayanıklı bir ağaç olmasıyla biliniyor. Öyle ki 2.Dünya Savaşı’nda Hiroşima’ya atılan atom bombasında bile ayakta kalan tek ağaç cinsi olarak tarihe geçmiş.

Sagano Bambu Ormanı’nın içinde ise ağaçların oluşturduğu rüzgar uğultusu bulunuyor. Bu rüzgar sesi de yerli halk tarafından ‘Japonya’yı tanımlayan en karakteristlik 100 ses’ olarak tanımlanıyor. Kyoto şehrinde yaşayan vatandaşlar ise, devletin izin verdiği kadarıyla geçimini buradan sağlıyor. Bambu ağacının kalınlığı 80 cm, yüksekliği ise 33 metreyi bulunuyor. Bu devasa ağaç yılın her mevsiminde harika görünüyor. Özellikle de sonbahar mevsiminde farklı renklere bürünüyor.  

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin görmek için akın ettiği bambu ağaçlarının önemli bir özelliği de bulunuyor. Her ortamda negatif enerjiyi çekip, yerine pozitif enerji verdiğine inanılıyor.

Bambu ormanı ziyaretçilerini 500 metrelik yürüyüş parkuruyla karşılıyor. Geniş bir yürüyüş alanı bulunan bambu ormanında, bambu ağaçlarının yüksekliğinden dolayı güneş size zor ulaşıyor.

Bambu ormanının içinde yürüyüş yaptığınızda, daha önce yürüyüşünüzün bu kadar keyif verici olmadığını düşüneceksiniz. Bu yemyeşil ortamda keyifli yürüyüşünüzde fotoğraf çekilebilir, anınızı ölümsüzleştirebilirsiniz.

Orman yerli halk tarafından zarar görmemesi için koruma altına da alınıyor. Ormana girişlerde herhangi bir kesici alet alınmıyor. Sizler de ziyaretinizde bunu göz önünde bulundurarak dikkatli davranabilirsiniz. Bambunun diyarı olan Sagano Bambu Ormanı’nı yılın her mevsiminde ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir