Tunus’taki dünyaca ünlü Bardo Müzesi 2 yıl aradan sonra yeniden açıldı

Dünyanın en önemli mozaik müzelerinden biri olarak gösterilen Tunus’taki Bardo Müzesi, 2 yıl aranın ardından bugün yeniden ziyarete açıldı.

Bardo Müzesi Müdürü Fatma Ayet Iygil, müzenin açılışı dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Gazetecilere röportaj veren Iygil, müzedeki “tarihi koleksiyonları ve anıtı korumaya yönelik bakım ve restorasyonların” tamamlandığını söyledi.

Müze binasının da restore edildiğini açıklayan Iygil, Bardo Müzesi’nin sadece arkeolojik koleksiyonları için değil Endülüs ve İtalyan Akdeniz mimari karakteri sebebiyle de ziyaret edildiğini vurguladı.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said’in 25 Temmuz 2021’de aldığı olağanüstü kararlarla Meclisin çalışmaları durdurulmuş, Meclis binasına bitişik olan Bardo Müzesi de eş zamanlı olarak kapatılmış ve restorasyona alınmıştı.

Tunus Kültür Bakanlığı, 11 Eylül’de yaptığı yazılı açıklamada, Bardo Müzesi’nin 14 Eylül’de kapılarını ziyaretçilerine açacağını duyurmuştu. Açıklamada, ziyaretçilerin, müzede yeni mekanlar, ilk defa sergilenecek sanat eserleri ve restore edilen mermer heykeller ile mozaik levhaları görme imkanı bulacağı kaydedilmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir