Troya Kültür Yolu Festivali hız kesmeden devam ediyor

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin dördüncü durağı olan Troya Kültür Yolu Festivali’nin ikinci gününde; konserler, sergiler ve çeşitli sanat gösterileri gerçekleştirildi.

“Troya Müzesi ve Ören Yeri ziyaretçi akınına uğradı”

Festivalin önemli duraklarından biri olan Troya Müzesi ve Ören Yeri, festivalin ikinci gününde ziyaretçiler tarafından ilgi gördü.

Sanatseverler festival kapsamında düzenlenen “Troya Giysi Tasarım Sergisi” ile buluştu. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencilerinden Berfin Zeynep Çağan, Deniz Engin, Kağan Sağdıç ve Yasemin Kumbasar’ın, Doç. Dr. Berna İleri danışmanlığında hazırladığı “Troya Giysi Tasarım Sergisi” ve Dr. Devrim Dinç’in hazırladığı süreç belgeseli, Troya Müzesi Fuaye Alanı’nda ziyaretçileri karşıladı.

Troya Ören Yerinde “Ben BLEGEN! Troya’yı Kazmaktan Geliyorum” isimli fotoğraf sergisi ziyaretçilerle buluşurken Troya Müzesi Sergi Salonu’nda “Bir Rüyadan Fragmanlar” isimli sergi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

“Anadolu Ateşi gösteri sundu”

Anadolu Hamidiye Tabyası Açık Hava Sahnesi’nde Anadolu Ateşi Müzik ve Dans Grubu sahnede yer aldı. Anadolu Ateşi’nin halk danslarını bale, modern dans ve dansın diğer disiplinleri ile sentezleyerek sunduğu gösteri Çanakkaleliler tarafından beğeniyle izlendi.

“Devrim Erbil Troya Kültür Yolu’nda”

Festivale gelen ziyaretçileri Çanakkale Evi’nde Devrim Erbil’in “Devrim Erbil’in Renkleri” sergisi karşıladı. Sanatseverlerle buluşan sergide sanatçının farklı tekniklerle oluşturduğu eserlerinden örnekler yer alıyor. Troya Kültür Yolu Festivali için özel olarak hazırlanan seçki, sanatın büyülü dünyasını Çanakkale’nin tarihi ve kültürel zenginlikleriyle buluşturuyor.

“Varol Yaşaroğlu ile Kral Şakir kitap imza etkinliğine katılım yoğun oldu”

Troya Kültür Yolu Festivali’nde çocuklar keyifli ve sanat dolu etkinliklerle buluştu. Çocuklar “Ormanlar Kralı Aslan”, “Z Takımı Müzikali” isimli çocuk oyunları ve geleneksel kaşık kukla yapımı etkinlikleri ile eğlenceli dakikalar geçirdiler. Aynı zamanda Varol Yaşaroğlu ile “Kral Şakir” kitap imza etkinliği de büyük ilgi gördü.

Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen kültür yolu festivallerinin dördüncü durağı; konserler, sergiler ve çeşitli sanat gösterileriyle devam ediyor. 17 Eylül’de sona erecek olan Troya Kültür Yolu Festivali’ndeki yüzlerce etkinliğin ayrıntılarına https://kulturyolufestivalleri.com/ adresinden ulaşılabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir