Tertemiz havası ve buz gibi suyuyla Muğla’nın incisi Yuvarlakçay misafirlerini bekliyor

Muğla’nın seyahat noktalarından biri olan Köyceğiz’deki Yuvarlakçay, Muğla’ya geldiğinizde uğramadan dönmemeniz gereken saklı bir cennet sunuyor.

Bir çok gezilecek yeri ve yapılacak aktiviteye sahip Yuvarlakçay, buz gibi suyuyla da misafirlerini kendine hayran bırakıyor.

Yuvarlakçay, Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde yer alıyor. Doğası, havası ve tarihi dokusuyla öne çıkan Köyceğiz’in doğa harikası alanlarından Yuvarlakçay, buz gibi suyuyla ünlü.

Doğası temiz havası gibi özelliklerine rağmen pek fazla bilinmeyen Yuvarlakçay’ın suyu, Azmak, Soğuksu, Saklıkent gibi soğuk su noktalarına oranla çok daha soğuk.

Adını yuvarlak akan suyundan alan Yuvarlakçay’ın yeraltından çıkan suyu, 5-6 derece civarında.

Gölgede ise sıcaklığın 2-3 derece düştüğünü söyleyebiliriz. Çayın döküldüğü yer Köyceğiz Gölü. Debi olarak çok derin olmayan Yuvarlakçay, yer yer 2-3 metreyi bulan derinliğe sahip.

Bu bölge sosyal medya sayesinde son zamanlarda daha da popüler hale geldi.

Yuvarlakçay Nerede? Nasıl Gidilir?

Yuvarlakçay, Muğla Köyceğiz’de yer alıyor. Köyceğiz ve Ortaca arasında kalan Topgözü Kanyonu’nda bulunan Yuvarlakçay, Beyobası Mahallesine bağlı.

Köyceğiz’e 16 kilometre mesafede yer alan Yuvarlakçay, Dalyan Mahallesine de oldukça yakın bir konumda.

Muğla’dan dolmuşla ulaşım yok. Buraya kendi aracınızla kolayca gelebilirsiniz. Beyobası Mahallesi Kavşağı üzerinden 4-5 kilometre ilerleyince Yuvarlakçay’a ulaşabilirsiniz.

Yuvarlakçay’da Neler Yapılır?

Yuvarlakçay çok eğlenceli bir yer olduğundan zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Yuvarlakçay’da mutlaka yapmanız gereken aktiviteler:

Yuvarlakçay’a girerek soğuk suyun keyfini çıkarın.

Buranın popülerleşmesini sağlayan salıncak keyfini mutlaka deneyimleyin.

Bol bol fotoğraf çektirin.

Burada bulunan restoranlarda yemek yemenin keyfini çıkarın.

Piknik yapma olanaklarını değerlendirin.

Öğleden sonra balık ziyafetlerinin tadını çıkarın.

Bölgenin yerli halkından yöresel lezzetler satın alın.

Yuvarlakçay’da Salıncak Keyfi

Yuvarlakçay’ın sosyal medyada tanınır hale gelmesindeki en büyük etken burada bulunan salıncak. Salıncak fotoğraflarıyla sosyal medyada öne çıkan bu yer, bu sayede ün kazandı.

Yuvarlakçay’daki restoranlar nehir kenarına salıncaklar asıyor. En uygun yerlere konan salıncaklarla Yuvarlakçay’ın keyfi bir başka oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir