Huykesen Kilisesi inanç turizmine kazandırılmayı bekliyor

Anadolu’da inşa edilen ilk kiliselerden olan Huykesen Kilisesi, inanç turizmine kazandırılmayı bekliyor

Farklı yapısıyla dikkat çekiyor

Sivas kent merkezine bağlı olan Çelebiler köyünde bulunan kilise, Anadolu’da en erken inşa edilmiş olan kutsal mekanlardan biri olarak öne çıkıyor.

Kilise hakkında bilgi veren Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Eser, kilisenin birçok medeniyet döneminde kullanıldığını belirterek, “Huykesen Kilisesi, Sivas’a oldukça yakın. Yamaçta güzel de bir görüntüsü var. Bana göre Anadolu’da inşa edilmiş en erken kutsal mekânlardan birisi. Bu bölgedeki en erken tarihli açık kiliselerden birisi” dedi.

“Bu kilise ile Sivas’a turist çekmek mümkün”

Huykesen Kilisesi’nin Sivas’ın tanıtımına katkı sunabilecek bir yapı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Eser, “Turizm trafiğine kazandırılması gerçekten çok önemli. Sivas’a havayolu ile gelen misafirlerin hepsi yapıyı fark ediyorlar. İnanç turizmi 1990’lı yıllarda konuşulmaya başlandı. Bu konudan faydalanan ve çok misafir kabul eden illerimiz var. Şanlıurfa, İzmir, Konya gibi yerlere çok sayıda turist geliyor. Sivas, bu kentlerin hepsini geçebilecek yerlere ve hikâyelere sahip” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir