TEKNOFEST İzmir’in açılış töreni gerçekleştirildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından düzenlenen havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İzmir’in açılış töreni yapıldı.

Çiğli Havaalanı’nda gerçekleştirilen TEKNOFEST’in açılış töreni, görsel animasyon gösterisi ve TEKNOFEST Marşı ile başladı.

Törende konuşma yapan ve dijital okuryazarlığın çok önemli bir seviyeye ulaştığını belirten İzmir Valisi Süleyman Elban, “Böyle inanılmaz bir rekabet, bir dönüşüm ve inanılmaz bir yeniliğin olduğu bir dönemde bizim bu dönüşümün dışında kalmamız, buna uzak kalmamız mümkün olamazdı. Ülkemizin gençleri, soyadında da müsemma olduğu üzere Selçuk Bey’in bayraktarlığını yaptığı bu hareketle gelişmiş ülkelerde durum neyse bizde de bunun olabileceğini, bizim de teknolojide lider olabileceğimizi, dönüşümü hızlı yapabileceğimizi gösteren bir atılım yaptılar. Gençlerimize hakikaten güzel örnek oldular ve bunu da yaptıkları güzel eserlerle İHA’larla SİHA’larla diğer teknolojik ürünlerle gösterdikleri gibi TEKNOFEST gibi olağanüstü bir organizasyonla da başta gençlerimiz olmak üzere tüm kardeşlerimizin, vatandaşlarımızın da beğenisine, ilgisine, bilgisine sundular.” dedi.

Törende yapılan konuşmaların ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti, TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile çeşitli bakanlıklardan yetkililerin katılımıyla TEKNOFEST İzmir’in resmi açılışı gerçekleştirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir