Tayland’da başlayan su festivali renkli görüntülere sahne oldu

Tayland’da her yıl yapılan ve renkli görüntülere sahne olan su festivali (Songkran) başladı.

Güney Asya’daki Tayland’da, yerel takvime göre yeni yılın başlangıcı olarak kabul edilen ve bereketi simgeleyen su festivali (Songkran), etkinlikler çerçevesinde kutlandı.

Bu yılda tüm ülkede renkli görüntülerle kutlanan ve 13 Nisan’da başlayan festival, 3 gün devam edecek. Tayland halkının sabah saatlerinde yaptığı geleneksel tapınak ziyareti ve dua töreninden sonra sokaklarda başlayan su savaşlarına özellikle çocukların ve gençlerin ilgisi büyük oldu.

Covid-19 salgının ardından ilk kez

Tayland’da geçtiğimiz 3 yıl boyunca Covid-19 salgını gölgesinde bireysel olarak kutlanan festivale bu yıl yasakların kalkmasının ardından büyük ilgi gösterildi. Dünyanın dört bir yanından gelen turistler, başkent Bangkok’ta gün içinde 45 dereceyi bulan hava sıcaklığı altında düzenlenen su festivali etkinliklerinde serinleme fırsatı buldu.

Kıyı şehirlerinde düzenlenen etkinliklerde, yerel halk ve turistler plajlarda yapılan su savaşlarında doyasıya eğlendi.

Tayland Turizm Otoritesi tarafından yapılan açıklamada, 3 gün boyunca devam edecek etkinliklere herhangi bir seyahat veya sağlık kısıtlaması koyulmadığı kaydedilirken, ülke genelinde festival boyunca yapılacak olan etkinliklerden yaklaşık 18 milyar baht (yaklaşık 10 milyar TL) gelir elde edilmesi beklendiği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir