Dulağa Yaylası doğal güzelliğiyle göz kamaştırıyor!

Gümüşhane’nin en yüksek noktası olan Abdalmusa Zirvesi’nin eteklerinde yer alan 2 bin 178 metre rakımdaki Dulağa Yaylası, bahar mevsiminin gelişiyle birlikte kartpostallık manzaralar sunmaya başladı.

Manzarası Alpleri andırıyor

Yaylada açan binbir renkli çiçekler, otantik yayla evleriyle birlikte manzarayı adeta bir tabloya dönüştürdü. Sadece çiçekleriyle değil, etrafını saran karlı dağları ve Alpleri andıran manzarasıyla da dikkat çeken Dulağa Yaylası, otantik dokusu ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine dinginlik sunuyor.

Yaylanın temiz havasından faydalanmak isteyen köylüler, doğal yaşama uyumlu bir şekilde inşa edilen taş ve ahşaptan yapılan evleriyle geleneksel yayla yaşamının sürdürüldüğü bölgede konaklıyorlar.

Bölgenin doğal güzellikleri ve otantik yapısıyla Gümüşhane’nin en özel mekanlarından biri olduğunu belirten köy sakinlerinden Mustafa Dede, “Burası Artebel Gölleri Tabiat Parkı’na sınır bir yer. Hemen yukarısında Abdalmusa Tepemiz, 5 göllerimiz var. Yaylada sarı, beyaz renkli çiçekler var. Hemen arkamızdaki tepelerde kar hala duruyor. Öyle bir yer ki burası kar üstüne kar yağan yerler var burada. Yani hiç kar erimiyor, kar üstüne kar yağıyor. Yüksek rakım olduğu için.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir