Tatilde villa mı otel mi tercih edilmeli?

Yaz geldiğinde bütün yılın yorgunluğunu atacak güzel bir tatil yapmak isterseniz konforunuzu tam anlamıyla sağlayacak harika bir konaklama yeri tercih etmeniz gerekir. Villa ve oteller konforlu yaşam alanı sunan muhteşem tatil yerleridir. Özellikle otellerde her şeyi bir arada bulabilir ve dinlendirici güzel bir tatil yapabilirsiniz. Ancak villaların da tercih edilebilir yönleri vardır. En sakin ve dinlendirici tatiller villalarda yapılır. Gelin her iki konaklama yerinin de avantaj ve dezavantajlarına bir göz atalım.

VİLLADA TATİL YAPMANIN AVANTAJLARI

Villalar büyük kalabalık gruplar için daha uygun fiyatlı olacaktır. Eğer kalabalık bir aileye sahipseniz yada kalabalık bir grupla beraber tatil planı yaptıysanız bu durumda villa tercih edebilirsiniz.

İstediğiniz gibi eğlenebilir ve iş bölümleri yaparak villadaki bazı işleri paylaşabilirsiniz. Ucuz ve dinlendirici bir tatil olacaktır. Özel alanınız da olacağı için güzel bir seçim olacaktır.

Vizesiz deniz tatili yapılacak yerler

Yemek zorunda olmadığınız menüler olmadığı için menüyü kendini belirleyebilirsiniz. Günün istediğiniz saatinde uyanarak güzel bir kahvaltı yapabilir saate bağlı kalmadan uzun uzun yemek masasında keyif sohbetleri de gerçekleştirebilirsiniz. Akşam olduğunda da içecek ve yiyeceklerde limit olmayacağı için istediğiniz kadar yemeği ve içeceği tüketebilirsiniz. Grupla beraber masrafları bölüşeceğiniz için bu maddi olarak iyi bir imkan sağlayacaktır.

Villa tatilleri daha sakin olacağı için istediğiniz sakinliği burada bulabilirsiniz. Sessiz bir dinlenme tatili hayal ediyorsanız ona göre güzel bir ortamda sevdiğiniz insanlarla beraber güzel vakit geçirebilirsiniz. Aynı şekilde tanıdığınız insanlarla beraber eğlenceli müzikli aktiviteler de yapabilirsiniz. Saate bağlı kalmanıza gerek kalmaz.

villa tatili yapmaktaki avantajlardan biri de havuzun kişisel olmasıdır. Kişisel havuzda güzel vakit geçirebilir ve hijyenik olup olmadığını düşünmenize gerek kalmadan eğlenebilirsiniz.

OTELDE TATİL YAPMANIN AVANTAJLARI

Otelde tatil yapmanın da bazı avantajları vardır. Size uygun olan avantajlı konaklama yerini tercih ederek güzel bir tatil yapabilirsiniz.

Tek başına tatil planlıyorsanız ya da en fazla iki kişi tatil planınız varsa otel daha uygun fiyata gelecektir. Kalabalık gruplar için pahalı olsa da tek kişi ya da iki kişilik gruplar için otel daha uygun olacaktır.

Yemek ve temizlik gibi hizmetleri olduğundan eğlenme ve gezmeye bol vaktiniz kalacaktır. Otelde bu hizmetlerin verildiğinden emin olmalısınız. Tüm gün plajda ya da havuzda yüzdükten sonra konaklama yerinin temizliği ile ilgilenmenize gerek kalmaz.

Aynı şekilde yemek yapmakla da uğraşmanıza gerek kalmadan yorgunluğunuza iyi gelecek güzel bir yemek yiyebilir ve ardından kahvenizi içebilirsiniz. Otellerde herkesin yeme alışkanlığına göre yemekler bulunur. İsterseniz zeytinyağlı ya da haşlama yemeklerden isterseniz yöresel et yemeklerinden tercih edebilirsiniz.

Otel tatilinde kalabalık olacağı için çok eğlenceli olacaktır. Aynı zamanda akşamları otelin büyük eğlence partilerine de katılabilirsiniz.

Otel tatilinde tercih ettiğiniz yerlerdeki havuzların eğlence parkı mutlaka bulunacaktır. Suda eğlenmeyi seven biriyseniz bu aqua parklarda eğlenebilirsiniz. Otellerdeki havuzu kullanmak istemezseniz plajları tercih edebilirsiniz. Bunun için plajı olan otellerden yer ayırtmanızı tavsiye ederiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir