Tarihi şehir Safranbolu’da yılbaşı yoğunluğu

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan evleriyle ünlü Safranbolu, yılbaşı gecesi için otel ve konaklarda yüzde 80 doluluk oranına ulaştı.

Karabük’ün tarihi ilçesi, yıl boyunca yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Yılbaşı tatilinin hafta sonuna denk gelmesiyle birlikte tarihi çarşı bölgesi ziyaretçi akınına uğramdı.

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Şebnem Urgancıoğlu, Safranbolu'nun dünyanın en özel şehirlerinden biri olduğunu vurgulayarak, turizm hareketliliğinin artık dört mevsime yayıldığını açıkladı. Yılbaşı nedeniyle ilçede bulunan otel ve konakların doluluk oranının yüzde 80'e ulaştığını söyledi.

Esnaf 3 günlük yılbaşı tatilinin ilçeye fayda sağlayacağını dile getirerek, otel ve konaklama tesislerinde yüzde 75-80’e yakın doluluk olduğunu anlattı. Safranbolu’da uzun yıllardır lokum, helva ve şekerleme üretimi yapan esnaf, tatilcilerin yoğun ilgisini çeken ürünlerini tanıttı.

Safranbolu’nun tarihî çarşı bölgesindeki konaklar, hanlar ve hamamlar, yılbaşı tatili için tercih edilen mekânlar arasında öne çıkıyor. Bu yoğun ilgi, ilçenin turistik potansiyelini ve çekiciliğini bir kez daha ortaya koydu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir