Tarihi hazineler sandığı Roma’da ne yapılır?

İtalya’nın başkenti Roma, tarihi ve doğal güzellikleriyle her yıl binlerce kişiyi misafir ediyor. Muhteşem gezi adreslerinin bulunduğu şehirde yapılacak birbirinden güzel, eğlenceli, heyecanlı aktiviteler de var. Roma’da neler yapılır hepsini bir araya getirdik.

Roma’da neler yapılır?

Roma yüzyıllardır gezginlerin ilgisini çeken güzide bir şehir. Turistlerin keşfetmeye doyamadığı Roma’da tarihi yapıların yanı sıra yapılacak bazı aktiviteler var.

Tarihi Roma sokakları

TARİHİ ROMA SOKAKLARINI KEŞFEDİN

Roma’daki tarihi sokakları gezmek burada yapabileceğiniz en güzel şeylerden sadece biri. Tarihiyle öne çıkan bir şehirde bütün tarihi noktaları keşfetmemek olmaz. Sokaklar yürüyerek gezebileceğiniz kadar küçük. Bu sayede keşfetmek de eğlenceli. Sokakların ve meydanların tadını çıkartarak biraz atmosferi solumak iyi bir fikir olacaktır.

Trevi çeşmesi

TREVİ ÇEŞMESİ’NDE DİLEK TUTUN

Dünyanın en ünlü çeşmesi olan Trevi mimarisiyle de herkesi hayran bırakıyor. Muhteşem bir görsele sahip. Klasik ve Barok mimarinin bir karışım öğreneği olan çeşme her turistin mutlaka ziyaret ettiği bir nokta. Hakkında birbirinden farklı rivayetler var. Beraber giden kişilerin birbirinden hiç ayrılmayacağı söylenirken, havuza dilek tutup para atan kişilerin mutlaka Roma’ya yeniden geleceği de söyleniyor. Siz de Roma gezinizde mutlaka bu çeşmeye bir para atıp dileğinizi tutun. Gerçek olup olmamasından ziyade bu bir gelenek ve siz de turist olarak geleneği yerine getirmiş olursunuz.

Roma Kolezyum

KOLEZYUMU GEZİN

Roma’da yapılacak en iyi aktivitelerden biri de Kolezyum’u gezmek olacak. Tarihi kolezyum dünyanın ilgisini çeken bir yer. Burada atmosferi içinize soluyarak yavaş ve dolu dolu bir gezi yapabilirsiniz. Tarihi MS 72 yılına uzanan yapıda önce gladyatör dövüşleri yapılmış daha sonra da sanatsal gösteriler için kullanılmış. Birçok insanın bir araya geldiği hem tarihi hem de sanatsal bir mekan haline dönüşmüş.

Roma’daki müzeler

MÜZELERİ GEZİN

Roma’da yapılacak en kaliteli aktivitelerden biri de müzeleri gezmek oluyor. Müzelerin sayısı bir hayli fazla ve içeriğinde de çok önemli eserler barındırıyor. Mutlaka görmeniz gereken sanatsa eserler arasında dünyaca tanınan ressamlar yer alıyor. Günümüzde eserleri çok konuşulan birçok ressamın resimleri Roma’da müzelerde bulunuyor.

Roma’da opera

OPERAYA GİDİN

Roma’da yapılacak en dinlendirici aktivite opera dinlemek. bütün gün tarihi sokaklarını keşfettiğinizde zamanınızı biraz da opera dinlemeye ayırarak güzel bir akşam geçirebilirsiniz. keyifli ve dinlendirici olacağından emin olabilirsiniz. Tüm günün yorgunluğunu alacak opera sanatı ruhunuzu da besleyecek.

Roma pazarları

PAZARA GİDİN

Bir şehrin yerel halkını görmek ve kültürünü daha yakından tanımak istediğinizde mutlaka pazarlarını ziyaret etmelisiniz. Roma’da da yapmanız gereken aktivitelerden biri tabii ki pazarlarını gezmek olmalı. Hem eğlenceli bir aktivite hem de şehrin yerel halkı ile kültürel bütün öğelerini bir arada bulabileceğiniz güzide bir yer.

İtalyan lezzetleri

İTALYAN LEZZETLERİNİ TADIN

İtalya’dan dünyaya açılan bütün tatlıları yerinde tadın. Bu, Roma’da yapılacak en lezzetli aktivite olacaktır. Güzel bir restoranda tam bir İtalyan pizzası ya da makarnası yiyebilirsiniz. Ardından muhteşem bir kafede kahve eşliğinde tiramisu yiyebilirsiniz. İtalya’nın diğer tatlılarından birini de tercih edebilirsiniz.

İspanyol merdivenleri Roma

İSPANYOL MERDİVENLERİNİ ÇIKIN

Sakin bir güne güzel bir hareket katmak isterseniz Trevi Çeşmesi yakınlarında yer alan İspanyol Merdivenlerini mutlaka çıkın. 135 basamaktan oluşan merdivenler turistlerin uğrak yerlerinden biri. Yerel halkın toplanma ve buluşma yerlerinden biri olan merdivenler çok ilgi görüyor. Çevrede alışveriş yapılacak mağazalar ve caddeler yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir