Tabiat harikası: İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı

Kırklareli’nin Demirköy ilçesinde bulunan İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı, doğasıyla ve yemyeşil bitki örtüsüyle ziyaretçilerini hayran bırakıyor.

Yaklaşık 3 bin 155 hektarlık alanı kapsayan milli parkın içerisinde, 2 bin 500 hektarlık alan longozdan oluşuyor. Yıldız Dağları’ndan Karadeniz’e ulaşan derelerin biriktirdiği alüvyonlar sonucu oluşmuş olan longozlar, birçok canlı türüne de ev sahipliği yapıyor.

Milli park, bitki çeşitliliğiyle ve canlı türüyle dikkatleri üzerine topluyor. Göl ve denizin birleştiği bir alandan oluşan bu doğa harikası milli park, her yıl binlerce kişiyi ağırlıyor. Milli parkın içerisinde 5 adet göl de mevcut. Bunlar; Erikli Gölü, Mert Gölü, Saka Gölü, Pedina Gölü ve Hamam Gölü.

Doğaseverlerin uğrak noktası olan İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı’nın, bitki ve hayvan çeşitliliği bakımından zengin olduğunu söylemiştik. Mili parkta sulak alanlarda dişbudak ve kızılağaç bulunurken, kuru alanlarda meşe ağacı yaygın. Birçok hayvan türünün de yaşam alanı olan milli parkta; yaban kedisi, yaban domuzu, yaban tavşanı, sansar, kurt, porsuk, tilki ve birçok yabani hayvan barınıyor.

Kuş çeşitliliği de oldukça fazla olan ormanda, kuşların cıvıl cııvıl sesleri arasında doğa yürüyüşü yapmak oldukça keyif verici olacaktır.

İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı’nı ziyaret ettiğinizde yapacağınız birçok etkinlikte bulunuyor. Ormanın tertemiz ve huzur dolu havasında ruhunuzu dinlendireceksiniz. Söylediğimiz gibi ormanda doğa yürüyüşü çıkabilir, piknik ve kamp yapabilirsiniz. Aynı zamanda fotoğrafçılık, kuş gözlemi, dağ sporlarını da gerçekleştirebilirsiniz.

Böylesine cezbedici güzelliğe sahip longozda;  hamsi, istavrit, mezgit, dil balığı ve kalkan balığı da tutabilirsiniz. Bu orman doğanın size sunduğu bütün nimetlerden yararlanacağınız bir alan. Konaklama seçeneklerinin oldukça fazla olduğunu da söyleyelim. İğneada’da bulunan otellerde, pansiyonlarda ve ücretli ya da ücretsiz kamp alanlarında konaklayabilirsiniz. Eğer kamp malzemeleriz yoksa da kiralayabileceğiz dükkanlarda var.

İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı’nı ziyaret ettiğinizde ruhunuzun ve bedeninizin arındığını hissedeceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir