Göl manzarasıyla Hazarbaba Kayak Merkezi

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde bulunan Hazarbaba Kayak Merkezi, göl manzarasıyla ziyaretçilerini kayak yapmaya davet ediyor. 2 bin 347 metre olan Hazar Dağı görkemli yapısıyla dikkat çekiyor. Kayak merkezinin eteklerinde bulunan Hazar Gölü ise,  kayakçılara görsel şölen sunuyor.

Göl manzarasıyla ön plana çıkan kayak merkezini, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Bölgeye gelen ziyaretçiler, kayak yapmanın burada daha keyifli olduğu söylüyor. Profesyonel ve amatör kayakçılara hizmet veren Hazarbaba Kayak Merkezi, ziyaretçilerine birçok olanak sunuyor.

İçerisinde; teleski, kar motoru, kızak, snowbord ve 8 pist bulunuyor. Aynı zamanda acemiler ve çocuklar için baby life da mevcut. Kayak merkezinde kullanılan son teknoloji olan aletler ziyaretçilere doyasıya eğlence imkanı sunuyor. Teleferiğe bindiğinizde kayak merkezinin manzarası karşısında büyüleneceksiniz.

Ziyaretçilerin kızakla da kayak yapabildiği alanlar da yer alıyor. Hazarbaba Kayak Merkezi, Bin 300 metrelik dikey ve 6 kilometrelik yatay pist alanıyla ziyaretçilerine hizmet ediyor.

Profesyonel olarak kullanılan bin 200 metre uzunluğunda pistte bulunuyor. Amatör kayakçılara hizmet veren pistin uzunluğu ise 170 metre.

Kayakseverler tarafından yoğun ilgi gören kayak merkezi; eşsiz manzarasıyla, tertemiz havasıyla, pistleriyle Türkiye’nin gözde kayak merkezleri arasında yer alıyor.

KONAKLAMA

Birçok kişinin kar tatili yapmak için akın ettiği Hazarbaba Kayak Merkezi’nde, konaklayabileceğiz oteller ve pansiyonlarda bulunuyor. Kayak pistine yakın şekilde konumlandırılmış oteller ziyaretçilerine kolaylık sağlıyor. Sizler de günübirlik değil de konaklamalı bir şekilde tatil yapmak istiyorsanız, Hazarbaba Kayak Merkezi’ni ziyaret edebilirsiniz.

ULAŞIM

Öncelikle ziyaretçilerin hava yolu ve kara yoluyla ziyaret edebileceğini söyleyelim. Eğer şehir dışından geliyorsanız, Elazığ Havalimanı’na iniş yapabilirsiniz. Havalimanında da araç kiralama imkanın olduğunu da söyleyebiliriz. Daha sonrasında ise kayak merkezine ulaşım sağlayan birçok minibüs ve otobüs bulunuyor.

Kendi kişisel aracınızla da Hazarbaba Kayak Merkezi’ne gelebilirsiniz.

NE YENİR?

Elazığ’a özgü birçok yöresel yemek yiyebileceğiniz restoranlar bulunuyor. Bu restoranlarda kendi damak tadınıza göre dilediğiniz yemeği yiyebilirsiniz. Eğer Elazığ’a ait bir yöresel yemek sorarsanız, size Harput köftesini önerebiliriz. Elazığ’ın zengin bir mutfak kültürünün olduğunu da söyleyebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir