Sümela Manastırı turizm sezonuna yoğun başladı!

Türkiye’nin önemli turizm rotalarından biri olan dünyaca ünlü Sümela Manastırı, tamamlanan restorasyon ve kaya ıslahı çalışmalarının ardından kapalı odalarında bir bölümünün açılmasıyla birlikte turizm sezonuna yoğun başladı.

Doğa, tarih ve kültür bir arada

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan ihtişamlı yapı, misafirlerine manzaranın yanı sıra trekking, dağ bisikleti ve foto safari gibi çeşitli aktivitelerle ev sahipliği yapıyor. “Azize Varvara” olarak bilinen Aya Varvara Kilisesi ile de dikkat çeken manastır; doğa, tarih ve kültürü bir arada sunuyor.

Turizm sezonuna yoğun başladı

Trabzon’un Maçka ilçesindeki Karadağ’ın Altındere Vadisi’nde 300 metre yükseklikte kayalar oyularak inşa edilen Sümela Manastırı’nın ziyaretçi sayısı yaz yoğunluğu başlamadan artışa geçti. Yeni turizm sezonuna dolu dolu başlayan ve her geçen gün ziyaretçi sayısı artan Sümela Manastırı, kültür ve doğa tutkunlarının Trabzon rehberinde ilk sırada yer alıyor.

“Sümela Manastırı’na ilgi yoğun şekilde devam ediyor”

İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, Sümela Manastırı’nın ülkenin ve bölgenin önemli turizm destinasyonlarının başında yer aldığını söyledi.

Manastırın sezon henüz açılmadan ilgi görmeye başladığına dikkat çeken Erdoğan, “Sümela Manastırı 2023’te yaklaşık 451 bin ziyaretçi ağırladı. İnşallah 2024 yılını bu rakamların üzerinde tamamlayacağımızı öngörüyoruz. Yılın ilk 4 aylık rakamlarına baktığımızda geçen yılın aynı dönemine oranla ziyaretçi sayısında yüzde 25 artış gözlemlemekteyiz.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir