Son teknoloji karavan modelleri ve tekerlekli mobil evler Karavan Show Eurasia’da görücüye çıktı

Karavan Show Eurasia, BİFAŞ(Birleşik Fuar Yapım A.Ş.) organizatörlüğünde 19-23 Ekim 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde 150’nin üzerinde firma ve 250’yi aşkın markanın katılımıyla ve binlerce profesyonelin ziyareti ile karavan tutkunlarına kapılarını açtı.

Yurtiçi ve yurtdışından sektörün en prestijli firma ve markalarını bir araya getiren Karavan Show Eurasia, geniş katılımcı yelpazesiyle turizm profesyonellerine, seyahat ve doğaseverlere son teknoloji ve tasarım ürünler sunuyor.

Sektör profesyonellerini alıcı ve üretici ile tek çatı altında buluşturan bu eşsiz platformda ayrıca macera turizmi, mağara turizmi, akarsu turizmi, balon turizmi, eko turizm, yayla turizmi, av turizmi gibi alternatif turizm firmaları da işbirliklerini ve ticaret ivmesini artıyor.

Son teknoloji ürünlerinin tanıtıldığı fuarda sektör profesyonellerinin yanı sıra Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika başta olmak üzere profesyonel alıcıların ağırlanacağı Karavan Show Eurasia’da motokaravan, çekme karavan, van tipi karavan, özel amaçlı araçlar, mobil hizmet karavanları, ticari karavanlar ve seyahat römorklarına ilaveten karavan, iç dekorasyon ürünleri, güneş panelleri, uydu sistemleri, duş ve su sistemleri gibi her türlü ürün ve hizmet sağlayıcısı yer alıyor.

Fuar alıcılara, kamp çadırlarından kampçılık ekipmanlarına, bisikletlerden doğa sporları merkez ve ekipmanlarına kadar insanı doğa ile bütünleştiren birçok ürün ve malzemeyi de inceleme imkânı sunuyor.

Fiyatlar 60 bin liradan başlıyor

Kovid-19 ile karavan ve tekerlekli mobil evlere artan ilgi sonrası fuarın hem katılımcı hem de ziyaretçi sayısında artış yaşanırken, fuarın minimal yaşam konsepti ve karavan tatilciliği konusunda önemli bir boşluğu doldurması bekleniyor.

Fuarda, fiyatları 60 bin liradan başlayıp 1 milyon liraya uzanan yaklaşık 300 adet karavan ve tekerlekli mobil ev sergileniyor.

Bir firma tarafından özel olarak üretilen ve değeri 3 milyon lira olan off road karavan ise ilgi çeken araçlar arasında yer alıyor.

“En güncel modeller sergileniyor”

BİFAŞ Genel Müdürü Erdem Taylanlı, yaptığı açıklamada, 5 gün sürecek fuarda Türkiye’deki karavanseverleri bir araya getirdiklerini, yaklaşık 30 bin ziyaretçi hedeflediklerini söyledi.

Hem ulusal hem de uluslararası alanda fuarın tanıtım çalışmalarını bugüne kadar sürdürdüklerini aktaran Taylanlı, katılımcılar için ciddi bir ticari ortam hazırladıklarını, bunun keyfini çıkartacaklarını ifade etti.

Taylanlı, 100 firmanın 250 markayla fuara katıldığını, yabancı şirketlerin Türkiye temsilcilerinin de etkinlikte bulunduğunu belirterek, “Bugün dünyanın neresine giderseniz gidin görebileceğiniz önemli markalar fuarda temsil ediliyor. Burası bir lansman fuarı. Dolayısıyla buradaki bütün katılımcıların ürünleri aslında 2023 modelleri. En yeni ve güncel modeller sergileniyor.” dedi.

“Karavan sektörü 600 milyon dolarlık ciroya ulaştı”

Erdem Taylanlı, Kovid-19 sonrası karavan turizmine ilginin artmasına işaret ederek, sektörün geçen yıl yüzde 200 büyüdüğünü söyledi. Taylanlı, “Karavan sektörünün yıllık cirosu 600 milyon dolara ulaştı. Hem üretimde hem de ihracatta önemli ve güzel gelişmeler yaşanıyor.” ifadesini kullandı.

Hem çekme hem de motorlu karavanlarda ilginin son derece yüksek olduğunu kaydeden Taylanlı, 8 milyonu Avrupa’da olmak üzere dünyada tescilli 30 milyon karavan bulunduğunu bildirdi.

Taylanlı, sadece geçen yıl dünya genelinde 1 milyon karavanın tescil edildiğini aktararak, “Türkiye’de daha yolun çok başındayız. Şu anda rakamlara göre 8 bin karavan var. Dolayısıyla gideceğimiz çok yol var. Kamp alanlarının gelişmesi lazım. Kampçılığın ve karavancılığın turizm literatürü olarak yer alması lazım.” diye konuştu.

“Son dönemde en çok 4 kişilik karavan tercih ediliyor”

Fuara katılan firmaların temsilcileri de ilk gün olmasına rağmen fuara olan ilgiden memnun olduklarını ifade ederek, ciddi bir ticari hacim beklediklerini söyledi.

Yetkililer, şu anda Türkiye’de en çok 4 kişilik karavan tipinin tercih edildiğini belirterek, bir ailenin alıp kullanabileceği karavanların 150 bin liradan başladığını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir