Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da gezilecek yerler

Doğu Avrupa’nın en canlı ülkesi Sırbistan, Roma, Bizans, Osmanlı ve Avusturya Macaristan devletlerinin hakimiyetinde kalmasıyla çok çeşitli kültürlerin birleşimi haline gelmiştir. Karma medeniyetlerin beşiği olması sayesinde harmanlanan mimarisi ve kültürü, tarihi anlamda görünce çok beğeneceğiniz eserler ortaya çıkarmıştır.

Pasaportsuz yalnızca kimlikle ziyaret edilen ülkeler listesine girmesiyle de Sırbistan, Türk vatandaşları için kolay seyahat edilebilen ülkeler arasında yerini aldı. Gezilecek yerler bakımında en zengin şehri olan başkent Belgrad ise Orta Çağ mimarisi yapılarıyla zamanda yolculuğa çıkarıyor.

Kimlikle seyahat edebileceğiniz Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da gezilecek yerler şöyle:

Belgrad, Sırbistan’ın görülmesi gereken en iyi tarihi yapıtları, Kalemegdan Parkı, Aziz Sava Katedrali, Belgrad Kalesi ve Nikola Tesla Müzesi’ni bünyesinde barındırmaktadır. İstanbul ve Atina’dan sonra Avrupa’nın en eski şehri Belgrad’da Tuna ve Sava Nehirlerinin buluştuğu noktada bir tepede bulunan Kalemegdan Parkı, Sırbistan’ın gelmiş geçmiş tüm tarihini sizlere sunuyor.

Belgrad Kalesi’nin de içerisinde bulunduğu parkta askeri müzeler, anıtlar kiliseler ve heykelleri muhteşem nehir ve orman manzarası eşliğinde görebilirsiniz. Parkta Osmanlı eserleriyle de karşılaşınca tanıdık hisler yaşayacaksınız.

Kanuni Sultan Süleyman’ın fethettiği Belgrad Kalesi’nin kapılarından birinin adı, Stambol Kapija yani İstanbul Kapısıdır.

Parktan ayrıldıktan sonra kentin cumhuriyet meydanı Trg Republike’ye giderek Sırp prens Milos Obrenovic’in bir eliyle Osmanlı’yı, İstanbul’u işaret ettiği dev heykeli görebilirsiniz.

Cumhuriyet meydanının ardından Skadarlija caddesinin bohem ve otantik havası içerisinde Doğu Avrupa’nın en renkli, en canlı sokaklarında kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

Skadalija’da içtiğiniz kahveyle yorgunluğunuzu attıktan sonra Sırbistan’ın en görkemli ve en büyük Ortodoks katedrali Aziz Sava Katedrali’ni gezmek için bolca vaktinizi ayırabilirsiniz.

1 yorum
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir