Sıra Dışı Doğal Güzellik Alanı: Castle Combe

Çektiği fotoğraflarla anı donduran @jacobxrossi anın içinde en güzel kareleri bizlerle paylaşıyor. Dünyanı farklı noktalarına sürekli seyahat eden ikiz kardeşler bu seyahatlerinde çektikleri fotoğraflarda doğanın ve şehri içinden anları paylaşıyorlar. Amerika Birleşik Devletleri’nin Ohio eyaletinde doğan Jacob ve Justin Rossi şimdiye kadar Kuzeybatı Pasifik, New England, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya’ya seyahatler ederek çekimler yaptılar. Maceracı ruhları sayesinde kalabalık şehirler, ışıltılı caddeler ve turistik mekanların yerine gizli kalmış noktalarını keşfeden ikiz kardeşlerin bu seferki durağı İngiltere’nin Wiltshire kontluğunda bulunan Castle Combe.

1966 yılında ‘Sıra Dışı Doğal Güzellik Alanı’ ilan edilen Castle Combe diğer ismiyle Masalsı Köy, İngiltere’nin güzelliklerini de içinde saklıyor. Cotswolds vadisinde saklı bir güzellik olan Castle Combe köyü; doğanın, tarihin, mimarinin etkileyici atmosferiyle turistleri karşılıyor. Yaklaşık 300-350 kişinin yaşadığı Orta Çağ’dan kalan Castle Combe adını 12. yüzyıldan kalan kaleden alıyor. İçinden geçen nehrin şeklini alan Castle Combe bu kadar özel kılan şey ise son 500 yıldır neredeyse hiç değişmemiş olması. Evet, yanlış okumadınız her ne kadar oldukça turistik bir yer olsa da son 500 yıldır yapısal olarak hiç değişiklik olmadı. Trabzon Uzun Göl’de turist yoğunluğunun artmasıyla birlikte yaşanan değişimi hepimiz biliyorken 500 yılda hiçbir değişikliğin olmaması bizim için oldukça şaşırtıcı olabilir.  

Bu küçük ama işlevsel köyün zengin tarihi ve mimari yapısında görülecek birçok nokta var. 1700 yıllarında inşa edilen Dower House, köyün merkezi The Market Cross, yün kiliselerin en güzel örneklerinden olan Aziz Andrew Kilisesi, köyün en ikonik noktası ve fotoğraf alanı olan Water Lane üzerinden geçen köprü, 5 yıldızlı bir ikindi çayı deneyimi için The Manor House Hotel’e uğramayı unutmayın ve son olarak The Castle Inn keyfini çıkarın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir