Şimdi tam mevsimi! Dinlenirken şifa bulun

Termal turizm veya kaplıca turizmi, yararlı mineralleri içeren ve 20 dereceden daha sıcak termal suları sunan tesislere yapılan seyahatleri kapsayan bir turizm türüdür. Genellikle 25-75 yaş aralığındaki insanlar için dinginlik ve rahatlama sunar. Türkiye’nin termal kaynakları ve doğal termal su kaynakları açısından Avrupa’da ilk sırada, dünya çapında ise ilk 7 ülke arasındadır.

Türkiye’deki termal kaplıcaların yer aldığı şehirler, dinlendirici ve sağlık dolu tatiller için ideal seçenekler sunar. Kendinizi tazelemek ve rahatlamak istediğinizde, Türkiye’deki termal turizmin öncü şehirlerini ziyaret edebilirsiniz.

Muhafazakar termal tatil fırsatlarını HalalBooking ayrıcalıklarıyla inceleyebilirsiniz.

Dinlenip eğlenirken aynı zamanda rahatlamak ve şifa bulmak isteyenler için en akılcı tatil seçeneği termal tatildir.

Yılın her ayında hava koşullarına bağlı kalmaksızın kendini yenilenmiş ve tazelenmiş hissetmek isteyenlerin sıkça tercih ettiği termal tatili gelin birlikte inceleyelim.

Termal tatile ne zaman çıkılır?

Çeşitli rahatsızlıkları bulunan insanlar ve sadece dingin bir tatil geçirmek isteyenler için termal tatilin herhangi bir zaman kısıtlaması yoktur. Yılın her mevsiminde hava koşuları ne olursa olsun rahatlatıcı bir termal deneyimi herkese iyi gelecektir. Yaz döneminde bütün tatil beldelerinde kalabalık termal tesislerde de yaşanır. Bahar ve kış aylarında çıkılan termal tatilin şifa arayanlara daha olumlu sonuçlar sunduğu araştırmalarla kanıtlanmıştır. Bahar aylarında çıkılan termal tatil, kışa hazırlanmak için en etkili yollardan biridir. Aynı şekilde yazın termal tatile çıkanlar da kışın verdiği yorgunluğu atmak için bu deneyimi sıcak havalarda yaşayabilirler.

Hafta sonu kaçamağına uygun

Ülkemizin geneline yayılan kaplıcalar, yaşadıkları şehirde termal tesisler bulunanlar ve yakın şehirlerinde bu tesisler bulunan tatil severler için muhteşem bir hafta sonu kaçamağı fırsatı sunar. 1 – 2 saate ulaşabileceğiniz bu tesisler oldukça verimli imkanlarıyla misafirlerinin rahatlatıcı bir hafta sonu geçirmelerine yardımcı oluyor. Size en yakın şehirdeki termal tesislerden birini seçerek, aileniz ve sevdiklerinizle birlikte tüm gün boyunca şifalı suların keyfini çıkarırken harika vakit geçirebilirsiniz. 

HB Loyalty Club ile ilgili daha fazla bilgi için tıklayın.

Kaplıcalarıyla ünlü bazı şehirlerimiz

Ülkemiz termal kaplıcalar açısından oldukça zengin kaynaklara sahiptir. Bu nedenle birçok şehrimiz termal özellikli sulara sahiptir. Şifa dolu bir termal tatile çıkmadan önce bu şehirlerimizi incelemelisiniz. İşte Türkiye’nin en önemli termal şehirleri…

İzmir

Antik çağlardan beri İzmir kaplıcalarının şifa kaynağı olduğu tarihi kayıtlarda karşımıza çıkıyor. Yazın deniz, kum ve güneşin tercih edildiği şehirde sonbahar-kış aylarında termal tatil tesisleri oldukça ilgi görüyor.

İzmir’de konaklayabileceğiniz en iyi termal otel:                 

İzmir’de sizler için seçtiğimiz uygun fiyatlı ve korunaklı tesis Royal Teos Thermal Resort Clinic & Spa

Royal Teos Thermal Resort Clinic & Spa İzmir’in gözde tatil beldesi Sığacık’ta yer alıyor ve termal su kaynaklarına sahip bir termal otel olarak öne çıkıyor. Misafirlerine helal, her şey dahil ve alkolsüz konseptte hizmet veren otelde termal suyunun yanında otel içinde sağlık merkezi de bulunuyor.

Tesiste kadınlara özel çok sayıda olanak mevcut. Bunların arasında tamamen korunaklı açık ve kapalı yüzme havuzları, tamamen korunaklı plaj ve güneşlenme alanı, spa merkezi, sauna, buhar banyosu, Türk hamamı, spa küveti/jakuzi, fitness, masaj, tuz odası bulunuyor. Ayrıca erkeklere özel korunaklı alanda 3 adet yüzme havuzu ve spa merkezi hizmet veriyor.

Tesiste kadınlara özel, erkeklere özel ve karışık kullanımlı plaj ve havuz olanaklarının yanı sıra çocuklar için de çok sayıda aktivite seçeneği mevcut. Ailenin tüm üyeleri ile birlikte mahremiyet endişesi taşımadan, İzmir’de muhafazakar tatilin keyfini çıkarabilirsiniz.

Plaj alanlarında kafe, mescit gibi olanaklarla gün boyunca Ege’nin muhteşem denizinin keyfini çıkarabilirsiniz.

Termal otel olması sebebiyle yılın 12 ayı hizmet veren tesiste ister sömestr tatili, ister Kasım/Nisan okul ara tatilleri isterseniz de yaz tatili için rezervasyonlarınızı uygun fiyatlarla yapabilirsiniz.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar, Türkiye’nin termal başkenti olarak bilinir. Sonbahar-kış aylarında rahatlatıcı bir kaplıca tatili isteyenler Afyonkarahisar’daki tesislerin ayrıcalıklarını deneyimleyebilir.

Afyonkarahisar’da konaklayabileceğiniz en iyi termal otel:

Afyonkarahisar’da tavsiye edeceğimiz tesis Akrones Thermal & Spa Hotel

Akrones Thermal & Spa Hotel’de yer alan tüm yiyecek ve içecekler helaldir. Bayanlara, erkeklere özel ve karışık kullanım olmak üzere kapalı ve açık havuz, spa hizmeti sunan otelde İslami hassasiyetlere uygun olarak termal tatilin keyfini sürebilirsiniz.

Ankara

Ankara kaplıcaları, hem şehirde yaşayanların hem de başkenti ziyarete gidenlerin rahatlamak için tercih ettiği yerlerin başında gelir. Değerleri açısından zengin sulara sahip termal tesisleri kısa bir Ankara kaçamağı yapıp hafta başına dinlenmiş olarak başlamak için idealdir. 

Ankara’da konaklayabileceğiniz en iyi termal otel:              

Okuyucularımıza Ankara’da tavsiye edeceğimiz tesis Çam Termal Resort Spa & Convention Center

Çam Termal Resort Spa & Convention Center özel alanlarda termal havuz, jakuzi, sauna, buhar odası ve hamam gibi özellikler sunmakla birlikte, bayanlara ve erkeklere özel yüzme havuzları, spa merkezleri ve ailelere özel kiralanabilecek tesisler de sunuyor.

Bolu

Bolu, muhteşem doğasıyla yılın her mevsimi binlerce ziyaretçiyi kendine çekiyor. Şehrin eşsiz doğasının keyfini sürerken Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde de bahsettiği termal tatilin rahatlatıcı hissini yaşamak mümkün

Bolu’da konaklayabileceğiniz en iyi termal otel:                  

Bolu’da bulunan termal tesis Narven Termal Kasaba

Narven Termal Kasaba, “Sağlık Kasabası” projesi kapsamında hayata geçirilmiş alkolsüz bir tesis. Tesisin tamamen korunaklı ve bayanlara özel sunulan imkanları ailelerin kusursuz bir kaplıca tatili geçirmelerine olanak sağlıyor.  

Balıkesir

Balıkesir’deki termal tesisler son zamanlarda oldukça fazla kişi tarafından tercih ediliyor. Balıkesir’de Sonbahar ve kış aylarında bir kaplıca tatiline çıkmak mutlaka size iyi gelecektir.

Balıkesir’de konaklayabileceğiniz en iyi termal oteller: 

HalalBooking avantajlarından yararlanabileceğiniz tesisimiz Kazdaglari Allia Thermal Health & Spa

Kazdaglari Allia Thermal Health & Spa Türkiye’nin önde gelen termal turizm merkezlerinde biri olan tesis temiz odaları ve güler yüzlü personeli ile misafirlerini ağırlamaktadır. Bayanlara özel korunaklı kapalı havuzu ve spa merkezi ile gönül rahatlığıyla tatil yapma imkanı sunmaktadır.

Balıkesir’de tavsiye edeceğimiz diğer tesis Obam Termal Otel

Obam Termal Otel Gür ağaçlarla kaplı kızıl ormanlık alanda doğa ile iç içe hizmet sunan tesis alkolsüz ve helal konsepte sahiptir. Bayanlara özel açık ve kapalı havuzları tamamen korunaklı olarak hizmet vermektedir. Ayrıca ailelerin özel olarak kiralayabilecekleri korunaklı termal aile havuzu da bulunmaktadır.

Yalova

Türkiye’nin yüz ölçümü açısından en küçük illerinden biri olan Yalova sunduğu turizm imkanlarıyla kendini gösteriyor. Dünyaca ünlü Yalova kaplıcaları 4000 yıl öncesine dayandığı bilinen termal kaynaklarıyla biliniyor. Kaynakların etrafında yer alan termal tesisler, kendine zaman ayırmak ve rahatlamak isteyenlere mükemmel fırsatlar sunuyor.

Yalova’da konaklayabileceğiniz en iyi termal otel:              

Gezelim.con okuyucularına Yalova’da tavsiye edeceğimiz tesis Lova Hotel & Spa Yalova

Lova Hotel & Spa Yalova zevkli tasarımı ve lüks imkanlarıyla misafirlerini ağırlıyor.Tertemiz odaları ve güler yüzlü personeliyle ve bayanlara özel kapalı ve açık yüzme havuzları ve spa merkezi ile tüm aile için eksiksiz bir termal tatile olanak sağlıyor.

Termal tatil tesislerinde yapılan uygulamalar

Ana Termal Terapi Uygulamaları

Çamur (Peloid) Uygulamaları

İçme kürleri

Spa Hamam

Gaz Banyosu

Deniz Tedavileri (Talasoterapi)

İnhalasyon Tedavisi

Termal tesislerde tedavi edilebilen hastalıklar

 Bilim insanlarının açıklamalarına göre kaplıcalardaki termal sular aşağıda yer alansağlık sorunlarına iyi geliyor. 

  • İltihabi romatizmalar,
  • Kireçlenmeler,
  • Çalışma şartlarına bağlı ağrılar,
  • Yumuşak doku romatizmaları,
  • Spor yaralanmaları,
  • Cilt hastalıkları,
  • Kilo ve kandaki yağlanmaya bağlı rahatsızlıklar,
  • Bel ve boyun problemleri,
  • Ortopedik problemler; ameliyat etkileri,
  • Kas hastalıkları,
  • Nörolojik hasarlanmalara bağlı problemler,
  • Bazı kadın hastalıkları

Gelişmiş bir termal tesiste olması gerekenler

  • Alanında uzman çalışma kadrosu
  • Ulaşım ve transfer kolaylığı
  • Tesisin termal havuz veya diğer havuzlara sahip olması
  • İleri teknoloji kullanımı
  • Kullanılan altyapının gücü
  • Çeşitli spor faaliyetlerinin yer alması
  • Yeme içme mekanlarının zengin olması

Muhafazakar termal otellerin avantajları

Termal oteller, şifalı suların bulunduğu bölgelerde huzur dolu bir tatil geçirmek isteyen insanlar için ideal bir seçenek sunuyor. Bu oteller, sadece hastalıkları tedavi etmekle kalmayıp, aynı zamanda sağlıklı yaşam konusunda da eğitici bir deneyim sunuyor. Muhafazakar termal oteller, aileler, arkadaş grupları ve bireyler için uygun bir konaklama sağlıyor. Kadın-erkek ayrı bölümlerde hizmet verilmesi, dinî şartlara uygunluk ve doğal kaynak sularının şifalı etkileri bu otellerin tercih edilmesini artırıyor. Muhafazakar termal otellerin bir avantajı da alkol servisi ve satışının kesinlikle bulunmamasıdır. Bazı otellerde kadınların havuza gireceği bölümler dışarıdan görünmeyecek şekilde kapatılıyor. Bu tesisler, SPA, sauna, hamam gibi hizmetler sunarak misafirlerine rahatlatıcı bir tatil fırsatı sunuyor.

Termal otellerin yıl boyunca talep görmesi, sağlıklı ve huzurlu bir tatil arayanlar için ideal olduklarını gösteriyor. Kür ve masaj tedavilerinden yararlanmak isteyenler için erken rezervasyon yapmanın önemli olduğu unutulmamalıdır. 

Kaplıcaya giderken dikkat edilmesi gerekenler

-Kaplıcaya hafif bir yemek yedikten 1-1,5 saat sonra girmelisiniz.

-Kaplıcaya girmeden önce yeterli ölçüde su içmiş olmalısınız.

-Kaplıca suyu 38°C ile 42°C arasında olmalı. Aksi durumlarda vücudunuzda yanıklar oluşabilir.

-Şifalı sulara girerken suyun vücudunuza temas etmesine izin veren kıyafetleri tercih etmelisiniz.

-Termal suya girdiğinizde aşırı hareketlerden kaçınarak vücudunuzun suya iyice batmasına özen göstermelisiniz.

-Suda egzersiz yapmak isterseniz sıcaklığın 35°C olduğundan emin olun. Daha sıcak su çarpıntıya neden olabilir.

-Termal suda en fazla 20 dakika kalmanız yeterlidir.

-Sudan çıktıktan sonra iyice kurulandığınızdan emin olun.

-Kurulanma işleminden sonra suyun iyice nüfuz etmesi için yarım saat dinlenmelisiniz.

-Hastalığınıza uygun bir termal tesis seçmelisiniz.

-Sağlık Bakanlığı onaylı kaplıcalara gitmelisiniz.

Bu yazımızda Gezelim.com okurlarımıza termal tesislerde tatil yapmanın avantajlarından bahsettik. Aileniz ve sevdiklerinizle tatile çıkarken HalalBooking ayrıcalıklarından faydalanmayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir