Sıcak havalardan bunalan vatandaşlar Gölcük Tabiat Parkı’nda serinliyor

Bolu’da sıcak havadan bunalanlar, serinlemek için Gölcük Tabiat Parkı’na akın ediyor.

Şehirde artan sıcaklıklardan uzaklaşmak ve doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyen vatandaşların ilk tercihi, kent merkezine 13 kilometre uzaklıkta olan Gölcük Tabiat Parkı oluyor.

Bolu Valiliği tarafından alınan karar kapsamında mangal ve ateş yakılmasının yasaklandığı bölgede, vatandaşlar evlerinden getirdikleri yiyeceklerle piknik yaptılar. Ormanlık alandaki parka akın edenler, ağaç gölgelerinde serinlediler.

Bisikletlerle ve golf arabalarıyla göl etrafında gezme fırsatını yakalayan tatilciler; bol bol fotoğraf çekerek keyifli dakikalar geçiriyorlar.

“Tüm herkese şiddetle tavsiye ediyorum”

Samsun’dan Gölcük Tabiat Parkı’na gelen Hilmi Eker, “Gölcük’e biz daha önce de gelmiştik. Gerçekten çok güzel. Yürüyüş alanı, gölün ve ormanın oksijeni çok güzel. Tüm herkese şiddetle tavsiye ediyorum. Burada oksijene doyuyorsun. Bolu’nun İstanbul ve Ankara’nın ortasında olması çok büyük avantaj. İllaki herkesin buradan bir yolu geçiyor. Gölcük şehir merkezine çok uzak değil. Mutlaka tavsiye ederim.” dedi.

“İstanbul’a nazaran burası cennet”

İstanbul’dan gelen İlker Balcı ise, “Eskiden gelmiştik, o zaman güzeldi şimdi daha da güzel. Havası çok güzel. İstanbul’un havasından sonra burada bu oksijeni alıp, ciğerinin yeniden harekete geçmesi çok güzel. İstanbul’a nazaran burası cennet. Bu oksijeni orada bulma şansınız yok.” ifadelerini kullandı.

Isınan havalarla birlikte, Bolu’nun incisi Gölcük Tabiat Parkı’nda tatilci yoğunluğu yaşanıyor. 4 tarafı ormanlarla çevrili olan bu alanda vatandaşlar doğa ile iç içe vakit geçirerek serinliyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir