Tekirdağ’ın tarlalarında lavanta mevsimi

Tekirdağ’ın mor renkli lavanta tarlaları çiçek açtıktan sonra 3 hafta boyunca ziyaretçileri ağırlıyor.

Tekirdağ’daki lavanta tarlaları yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya başladı. Daha önce kıraç olan 1250 dekarda ekimi yapılan lavanta, hem üreticilerin ekonomisine hem de kentin turizmine katkı sağlıyor. Bitki çiçek açtığı 3 haftalık sürede çevreyi adeta fotoğraf stüdyosuna çeviriyor.

Tarlalara gelen vatandaşlar, üreticiler tarafından kurulan dekorlarda fotoğraf çektiriyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Tekirdağ’ın lavanta denilince ilk akla gelen iller arasında yer almaya başladığını söyledi.

Tarlalarda, ziyaretçilerin fotoğraf çektirmeleri için balon, bisiklet, traktör, bank ve eski ahşap kapılardan dekorlar oluşturulduğunu ifade eden Hacıoğlu, “Kentte lavanta ekimi son yıllarda arttı. Bu tarlalar içerisinde 20 tanesi ziyarete açık, turizm için elverişli durumda. Salgından sonra turizm algoritması değişti. İnsanlar daha çok doğa ile iç içe olan turizm çeşitlerine yöneliyor. Lavanta tarlaları da tam buna uygun. Eskiden insanlar lavanta için Burdur’a, Isparta’ya akın akın giderken artık insanlar Tekirdağ başta olmak üzere Trakya’nın her yerinde mevcut olan lavanta tarlalarına geliyor. Lavanta tarlalarının ortama bıraktığı aromatik koku ve sunduğu fevkalade doğal güzellik insanlara şölen sunuyor” diye konuştu.

Hacıoğlu, İstanbul’a yakın olmasının, Tekirdağ’a turizm açısında avantaj sağladığını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir