Ramazanın maneviyatıyla İstanbul’u keşfedin!

İstanbul’da Ramazan bir başka güzel. Bu güzelliklere Ramazan ayının penceresinden bakmak ve İstanbul’u tekrar keşfetmek isteyenler için harika bir rota hazırladık. Hazırsanız başlayalım!

Galata Mevlevihanesi Müzesi

Bizim rotadaki ilk durağımız manevi ortamının yanı sıra bize geçmişten izler sunan Galata Mevlevihanesi Müzesi. Mevlevi kültürünün gelişmesi bakımından en verimli ocaklardan biri olan Galata Mevlevihanesi, müze olmasının yanı sıra haftanın belli günleri gerçekleşen sema gösterileri ile Ramazan ayının maneviyatını en iyi şekilde yaşayabilirsiniz. 1975’ten beri müze olarak hizmet veren Galata Mevlevihanesi’ne Müzekart ile giriş yapabilirsiniz.

Üryanizade Ahmet Esat Camii

İstanbul’un en güzel camileri hiç şüphe yok ki İstanbul Boğazı’na inci gibi dizilen camileri. Üryanizade Ahmet Esat Camii ise hem ahşap yapısı hem de konumuyla muhteşem bir ibadethane olduğunu söyleyebiliriz. Üsküdar Kuzguncuk sahilinde bir ahşap köşk görünümündeki caminin en güzel yönü ise oldukça güzel işlemeleri olan ahşap minaresi. Ahmet Esat Camii ve minaresini izleyerek güneşin batışını izledikten sonra namazınızı kılabilirsiniz. Güzelliğin vücut bulduğu bu küçük ama adeta sanat eseri olan cami Ramazan ayının Kuzguncuk duraklarından sadece biri.

Yahya Efendi Külliyesi

Birçok kişinin en az bir kez meşakkatli yokuşu çıkarak girdiği Yahya Efendi Külliyesi’nde sizi her daim var olan kedileri karşılıyor. Manevi ortamının yanı sıra muhteşem bir İstanbul manzarasına da ev sahipliği yapan Yahya Efendi Türbesi, Ramazan ayında İstanbul’da tekrar keşfedilmesi gereken uğrak noktalardan. Muhteşem bir İstanbul Boğaz manzarası sunan Yahya Efendi Külliyesi’nde manzaraya karşı namaz kılmak ise bir başka güzel tarafı.

Çamlıca Camii

İstanbul’un yeni sembollerinden biri olan Çamlıca Camii, büyüklüğünün yanı sıra içerisindeki tesisleriyle de bir külliye niteliğinde. İstanbul’un bir çok noktasından görülen ve oldukça heybetli olan Çamlıca Camii, dünyanın en büyük alemine de sahip. Osmanlı-Selçuklu mimarisiyle dikkat çeken camide aynı anda binlerce kişinin namaz kılabileceği büyüklükte. Ramazan aynına özel olarak gidenler ikindi vaktinden akşam vaktine kadar rahatlıkla camiyi gezip oruç açabilirler.

İslam Medeniyetleri Müzesi

Çamlıca Camii’nin zemin katında yer alan İslam Medeniyetleri Müzesi, zengin bir koleksiyonla ve dijital çalışmalarıyla hizmet veriyor. 7.yüzyıldan 19.yüzyıla kadar tarihlenen 600’ü aşkın eser sergilendiği İslam Medeniyetleri Müzesi 15 tematik başlıktan oluşuyor. 12 yüzyıllık İslam tarihinin çeşitli obje ve dijital dokümanlarla anlatıldığı müze, Pazartesi hariç her gün açık ve Türk vatandaşlarına ücretsiz.

Ayasofya Camii

Ayasofya Camii’nin tarihi ve manevi atmosferi Ramazan ayının manevi atmosferi ile birleşince bir başka oluyor. İstanbul’un fethinin en güzel mirası olan Ayasofya Camii’nin tekrar açıldığı 2020 yılından bu yana 4. Ramazan yaşanacak. Ayasofya Camii’nin bahçesinde yapılan iftar ve ardından kılınan akşam namazı ve sonrasında kılınan teravih namazının manevi tadı bir başka.

Aziz Mahmut Hüdayi Türbesi

İstanbul’un Ramazan ayında keşfetmenin güzelliği bir başka olduğunu belirtmiştik Aziz Mahmut Hüdayi Türbesi ise maneviyatın yoğun olarak yaşandığı şu günlerde hiç şüpesiz en güzel yerlerden biri. Üsküdar’da sık sık ziyaret edilen Aziz Mahmut Hüdayi Türbesi Ramazan ayında özellikle gidilmesi gereken noktalardan.

Barbaros Hayrettin Paşa Camii

İsmiyle geçmişe götüren işlemeleriyle göz dolduran Barbaros Hayrettin Paşa Camii yakın tarihte açılmış olmasına rağmen çok sevildi. Bölgedeki en büyük camilerden biri olan Barbaros Hayrettin Paşa Camii, ilklerin uygulandığı mimari özellikleri, denizcilik temalı tasarımları ve minyatür desenli çini panolarıyla oldukça dikkat çekici. Yeni açılmasından dolayı henüz gitmemiş olabilirsiniz dolayısıyla Ramazan ayının eda edildiği şu günlerde mutlaka gitmenizi tavsiye ederiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir