Pratik bir tatil rotası: Avşa Adası

İş yoğunluğu, çocukların dertleri, İstanbul’da yaşamanın stresi derken oturup tatil planı yapmaya vaktiniz yoksa tam size göre bir tavsiyemiz var. İstanbul’a 3,5 saat mesafede olan bir tatil destinasyonundan bahsedeceğiz. Burası “hem yakın olsun hem de güzel bir tatil yapayım” diyenlerin vazgeçilmezi konumunda olan Avşa Adası’nda başka bir yer değil. Balıkesir’e bağlı, Marmara’nın en güzel adalarından biri olan Avşa, özellikle çevre bölgelerden gelenlerin uğrak noktalarından. Bu kadar çok tercih edilmesinin nedeni pratik bir rota olması ve rahat ulaşılabilirliği.

FERİBOTA BİNİN, 3,5 SAATTE AVŞA’DASINIZ

Valiziniz hazırsa Avşa Adası için yola çıkayım. Avşa biletini alıp, feribota bindiyseniz 3,5 saat sürecek yolculuğu en verimli şekilde geçirmeye çalışın. Yanınızda mutlaka bir kitap olsun ya da güzel bir film seçip izleyebilirsiniz.

EKSİKSİZ BİR TATİL

Avşa Adası size eksiksiz bir tatil imkanı sunuyor. Tatilde aranan deniz-kum-güneş üçlüsünü en iyi şekilde yaşayacağınız bir yer burası. Bu şirin adada aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Ama tabii bir tatilde ne aradığınız da oldukça önemli bir konu. Bir Fethiye veya Bodrum potansiyelinde tatil yapmak istiyorsanız açıkça söyleyelim aradığınız yer Avşa Adası değil.

ADAYI YÜRÜYEREK GEZİN

Adanın en güzel yanı da her yerin yürüyerek gezilebilmesi. Lunapark, plaj, kafe ve eğlence mekanları ve daha birçok yer yürüyerek gidilebilecek mesafede bulunuyor. Akşama doğru sahilde bir yürüyüşe çıkarsanız muhteşem gün batımını izleyebilirsiniz.

AVŞA ADASI’NDA GEZİLECEK YERLER

AVŞA ÇARŞISI

Feribottan indikten sonra sizi uzun bir sahil şeridi karşılayacak, işte burası Avşa Çarşısı. Araç trafiğine kapalı olan çarşı, aynı zaman çok güzel bir yürüyüş rotası. Burada herhangi bir ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Marketten hediyelik eşya satan dükkanlara, kafelerden restoranlara kadar her şey var

MANASTIR MEVKİİ

Manastır Mevkii, Avşa Adası’nın en önemli noktalarından biri. Bizans döneminde ada olması sebebiyle sürgün yeri olarak kullanılmış. Genellikle devlet adamları ve papazlar buraya gönderildiği için adaya ayroca bir önem verilmiş. Osmanlı İmparatorluğu döneminde de yine bu amaca hizmet etmiş ve yapısına dokunulmamış.

Aslında Avşa Adası büyük bir tarihi geçmişe sahip, ne yazık ki bölgedeki hiçbir tarihi yapıya sahip çıkılmamış. Günümüze kadar ulaşan sadece birkaç kalıntı mevcut, onlar da kaderine terk edilmiş, bakımları da yapılmıyor.

YİĞİTLER KÖYÜ

Avşa Adası’nın merkezinden sonra en çok turist çeken noktası Yiğitler Köyü. Köyün bu kadar ön plana çıkmasının sebebi tertemiz havası ve sessiz sakin bir yer olması. Kafa dinlemek isteyenler için oldukça ideal bir yer.

Köy merkezinde yer alan Yiğitler Plajı ile birlikte bölgede yürüyerek ulaşılabilen farklı plajlar da bulunuyor.

AVŞA ADASI PLAJLARI VE KOYLARI

Altınkum Plajı

Kumtur Plajı

Kadınlar Plajı

Tavşanlı Plajı

Beyazsaray Koyu

Mavi Koy

Çınar Koyu

Karadut Koyu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir