Pınarbaşı’nın kanyonlarına yoğun ilgi gösteriliyor

Doğal akvaryumu anımsatan Horma Kanyonu, dünyanın en derin ikinci kanyonu olarak gösterilen Valla Kanyonu ve Ilıca Şelalesi’nin bulunduğu Pınarbaşı’nı; geçen yıl yaklaşık 150 bin kişi ziyaret etti. Kanyonları ile ünlü olan Pınarbaşı, 2022’deki turist sayısını geçti.

Geçişi en zor kanyonlar arasında bulunan ve dünyanın en derin ikinci kanyonu olarak gösterilen Valla Kanyonu, seyir teraslarıyla ziyaretçilerin doğal güzellikleri izleyebilmesini sağlıyor.

Kayalara çivilerle monte edilen ve 3 kilometrelik ahşap platformdan geçilebilen Horma Kanyonu, etrafındaki sosyal alanlarla ziyaretçilerinin dinlenmesini sağlıyor.  

Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, “Kanyon görmek için Amerika’nın Arizona kentine gitmeye gerek yok. Türkiye’de Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde çok daha iyisini görebilirsiniz demiştik. Bugün artık Kastamonu turizminin amiral gemisi Pınarbaşı sözünü de insanlara kabul ettirdik.” dedi.

Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Tezel yurt içi ve dışında birçok kanyonu gezdiğini aktararak: “Amerika’nın kanyonlarını da gezdim. Burası doğa harikası bir yer. Bence dünyada bir numaralı kanyonlardan biri. Yeterince tanıtılmadığını düşünüyorum. Tur şirketim aracılığıyla geldik. Tur sahibi arkadaşımdı, ‘Dünyada bütün kanyonları gezdin buraları görmezsen olmaz’ dedi. Gerçekten doğa harikası bir yer. Sabah bel tutulmam vardı, gelip gelmemekte endişeliydim ama çok iyi geldi. Harika bir yer, mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri. Kanyon bütün güzelliği ile sergileniyor. Her noktasını görebiliyoruz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir