Otellerde uygun fiyata konaklamanın yolları

Okulların tatil olması ve yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte seyahatseverlerde tatlı bir telaş başladı. Yaz aylarında hangi bölgeye, hangi otele gitsem diye araştırma yapanların sayısı tam da bu nedenle bir hayli arttı. Hatta bu yaz otel yerine bir villa kiralayıp daha ekonomik bir tatil yapabilir miyim diye düşünenlerin sayısı da az değil.

İster villa tatili yapmayı düşünün ister butik otel-pansiyon veya denize sıfır büyük bir otelde kalmayı hayal edin, Neredekal.com Keşif Rehberi editörleri olarak derlediğimiz, aynı otelde daha uygun fiyatlara konaklamanın sırlarına göz atmanızı öneririz.

İşte, madde madde bu konunun sırları:

Erken Rezervasyon Koşullarını Takip Etmelisiniz

Her yıl kasım ayında başlayan erken rezervasyon imkânları %50’lere varan indirimlerle başlar ve bu indirimli fırsatlar Temmuz’a kadar pek çok tesiste devam eder. En uygun fiyatlara konaklayabilmek için tavsiyemiz, erken rezervasyonun duyurulduğu ilk aylarda rezervasyonunuzu yaptırmanız olacaktır. “Peki, yaz tatili yaklaştı, şimdi ne yapacağım?” diyorsanız, bazı otellerin ve seyahat acentelerinin bu indirimleri sürdürdüğünü söyleyebiliriz. Bunları araştırabilirsiniz.

Daha Az İlgi Gören Tatil Dönemlerini Tercih Edebilirsiniz

Genelde bayramlarda ve hafta sonu ile bağlanan uzun tatil dönemlerinde herkes tatile çıkmak için arayışa giriyor. Oysaki bu dönemler yılda bir defa gelen ve tesislere talebin çok yüksek olduğu dönemler. Dolayısıyla izinlerinizi farklı tarihlere ayarlayıp, çok ekonomik rakamlara aynı otelde konaklayabilirsiniz. Mesela Kurban Bayramı’nda deniz kenarı bir otele gitmek yerine bayramın sonrasındaki haftayı değerlendirebilirseniz %50’lere varan bir kazanç sağlayabilirsiniz.

Otel Arama Motorlarını Aktif Kullanmalısınız

Son yıllarda fiyat kıyaslama siteleri tüketiciler tarafından sıklıkla kullanılıyor. İster cep telefonu ister bir bisiklet, hangi ürünü alacaksak alalım, fiyat kıyaslama sitelerine göz atıp ürünü daha uyguna nereden bulabileceğimizi araştırıyoruz. Söz konusu tatil için otel araştırması yapmak olduğunda da durum değişmemeli ve oteli en ucuza nereden satın alabileceğinizi tek tıkla araştırmayı alışkanlık haline getirmelisiniz. Otel ve villa arama platformu olan Neredekal.com da envanterinde bulunan 20.000’in üzerinde küçük-büyük oteli ve villayı saniyeler içinde en uygun fiyatla nereden bulabileceğinizi gösterip bu aşamayı sizin için çok kolay ve verimli bir hale getiriyor.

Otellerin Ekonomik Odalarını Tercih Edebilirsiniz

Her otelin mutlaka uygun fiyatlara sattığı odaları vardır. Bu odalar genelde farklı binalarda veya alt katlarda yer alan, manzarasız olan veya denize-havuza yürüme mesafesinin fazla olduğu odalardır. Bütçe odaklı bakarak bu odalardan birini tercih ederseniz, normal odaya göre %20’lere varan avantaj sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyayı ve Kampanyaları Takip Edebilirsiniz

Sezon devam ederken birçok otel veya tur operatörü de çeşitli kampanyalar yaparak otellerde indirimler sunabilmekte. Neredekal.com sosyal medya hesaplarında her gün; günün oteli, indirimli oteller ve bütçe dostu konaklama önerileri sunuluyor, takipçiler indirimlerden anında faydalanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir