Osmaneli’de Türk hakimiyetini simgeleyen anıt yapıldı

18 medeniyete ev sahipliği yapmış olan Bilecik’in Osmaneli ilçesinde, Sakarya Nehri’nin kıyısına “Osmaneli’nde Türk hakimiyeti” anıtı yapıldı.

Tarihi milattan önce 8000’li yıllara dayanan ilçede, bölgenin geçmişine ışık tutmak amacıyla ilçenin Türk hakimiyetine girdiği dönemlerde kurulan devletleri simgeleyen 17 Türk devletinin bayraklarının yer aldığı anıt inşa edildi.

Osmanlı Devleti başta olmak üzere birçok medeniyete ev sahipliği yapan ilçede yapılan projelerle; Osmaneli’nin Türkiye’de ses getireceğini, tarih turizminde de ziyaretçilerin ilgi odağı haline geleceği düşünülüyor.

“Anıtları, özel bir değer olarak ortaya çıkartıyoruz”

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, tarihine ve geçmişine sahip çıkmayan milletlerin geleceğinin olmayacağını vurgulayarak, “Osmaneli ilk kez Türk hakimiyetine 1075 yılında giriyor, Anadolu Selçuklularla birlikte. Sonrası Osmanlı İmparatorluğu ve bugünde Türkiye Cumhuriyeti. Anıtla birlikte bugüne kadar kurulmuş olan tüm Türk devletlerini de burada yaşatmış oluyoruz. Türk Devletleri anıtlarımızla gençlerin geleceğini daha güzel inşa etmelerine katkı sağlayacaktır.” dedi.

Şahin, hayata geçirdikleri proje hakkında “Anıtımızın ismi ‘Osmaneli’de Türk Hakimiyeti’ anıtı. Anıttaki figürümüzün esprisi ise 1075 ila 1308 arası Anadolu Selçuklu İmparatorluğunun Osmaneli’de olduğu ifade ediliyor. Osmaneli, 1308 yılında Anadolu Selçuklulardan Osmanlı İmparatorluğuna sulh yoluyla geçiyor. Eski adıyla ‘Lefke’, 1308-1923 yılı arası Osmanlı İmparatorluğu, 1923 ve sonsuz Osmaneli, Türkiye Cumhuriyetini temsil ediyor.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir