Necip Fazıl Müzesi için Bakanlık harekete geçti

Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı, ekonomik sebeplerden dolayı 2019’da kurulan “Necip Fazıl Müzesi” ve “Araştırma Merkezi”ni kapatma kararı almıştı.

Necip Fazıl’ın şahsi eşyaları, yazar hakkında kaleme alınmış eserler ve vesikaların yer aldığı “Necip Fazıl Müzesi” için Kültür ve Turizm Bakanlığı harekete geçti

Türkiye Gazetesi’nden Murat Öztekin’in haberine göre, Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve şairin torunu Şeyma Kısakürek Sönmezocak, “Zaten araştırma merkezi ve müze, beş sene önceki açılışında da hiçbir desteğe layık görülmemişti. Kendi imkânlarımızla faaliyetleri devam ettiriyorduk. Yüzde 300’lük zam dolayısıyla binanın kirasını bile karşılayamaz duruma geldik. Torunları olarak elimizden geleni yaptık. Bu ayıp bize ait değil.” demişti.

Bu çerçevede Bakanlık, yeni müze yeri için başta tarihî yarımada olmak üzere İstanbul’da uygun bina araştırıyor. Müze için Rami Kütüphanesi içerisinde bir alan meydana getirilmesi de opsiyonlar arasında yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir