Muhteşem Haliç manzarası sunan Galata Kulesi

İstanbul’da gezilecek en güzel yerlerden biri Galata Kulesi. Restorasyon çalışmalarının bitmesiyle beraber yenilenen kule bambaşka bir görünüme kavuştu. Bu düzenlemede Galata Kulesi giriş ücretleri de değişti. İstanbul’u ve Haliç’i yukarıdan izleme fırsatı sunan tarihi yapı bilgi hazinesi sunuyor.

Rivayetlere göre Galata Kulesi’ne kimle çıkarsanız onunla evlenebilirsiniz. yani kule sizi özel kişilerle beraber çağırıyor. Sizin için özel olan kişilerle çıkacağınız Galata Kulesi’nde muazzam manzaranın tadını çıkartırken güzel anılar biriktirebilirsiniz.

Günün her saati harika görüntüler sunan Galata Kulesi akşam ışıl ışıl bir manzarayla ‘merhaba’ diyor. Gündüz ise Haliç’in harika görüntüsü sizi karşılıyor burada. Restorasyonla beraber kulenin her katında İstanbul’dan bilgiler sunan eserler yer alıyor. Asansörle çıktığınız kulenin en üst katından her katta yer alan eserleri inceleyerek merdivenlerden iniyorsunuz.

GALATA KULESİ’NE NASIL GİDİLİR?

Galata Kulesi çok merkezi ve orta noktada bulunduğu için her şekilde gitmek mümkün. Vapur ya da tramvayla Karaköy’e ulaştığınızda buradan Beyoğlu’nun ara sokaklarını keşfederek Galata Kulesi’ne çıkabilirsiniz.

Dilerseniz İstiklal Caddesi’ne metro ile ulaşım sağlayıp buradan yine ara sokakları keşfederek kuleye ulaşmanız mümkün.

GALATA KULESİ GİRİŞ ÜCRETLERİ

Galata Kulesi’ne giriş ücreti restorasyona beraber değişti. 100 TL olarak belirlenen giriş ücretleri yerli yabancı turistlerden aynı rakamda alınıyor. Yeni düzenlemeyle beraber zengin içerikli müze statüsüne gelen müze İstanbul’a ait detaylarla dolu.

GALATA KULESİ HANGİ GÜNLER AÇIK?

Yeni düzenlemeyle beraber Galata Kulesi haftanın her günü açık. Sabah saat 09.00 da kapılarını açan kule akşam 19.00’a kadar ziyaretçilerini alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir