Turizme Nevruz Paskalya ve 9 günlük bayram tatili dopingi!

Antalya’da, Paskalya ve Nevruz tatilleriyle birlikte otellerin doluluk oranları yüzde 90’a ulaştı. Ayrıca, Kurban Bayramı’nın 9 gün ilan edilmesiyle rezervasyonlar hareketlendi.

Antalya, dünyanın önde gelen turizm destinasyonlarından biri olarak kış döneminde de çeşitli ülkelerden turistleri ağırlıyor. Kentin uygun iklimi sayesinde tatilciler, denize girebiliyor ve güneşin tadını çıkarabiliyorlar. Bu durum, Nevruz ve Paskalya tatilleri ile birlikte otellerde doluluk oranlarının artmasına neden oldu. Ayrıca, Ramazan Bayramı’nın da 9 gün ilan edilmesiyle rezervasyonlarda olumlu bir hareketlilik yaşandığı açıklandı.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu, bu yıl Antalya'ya gelen turist sayısının geçen yıla göre yüzde 17 artışla 800 bini aştığını belirtti. Kavaloğlu, bu sezonun hem iyi hem de erken başladığını vurgulayarak, Nevruz ve Paskalya tatillerinin ardı ardına gelmesinin otellerde doluluk oranlarını yüzde 90'ın üzerine çıkardığını dile getirdi.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Saatçioğlu da otellerde ciddi bir hareketlilik yaşandığını ve Avrupa’dan gelen turistlerin özellikle Paskalya tatili nedeniyle Antalya’yı tercih ettiğini aktardı. Ayrıca, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin de hareketlilik sağlayacağını belirtti.

Saatçioğlu, bu yıl Antalya'ya gelen turist sayısının 17 milyonun üzerine çıkmasını hedeflediklerini ve özellikle iç pazardan gelen talebin sevindirici olduğunu ifade etti. Bu talebin havanın güzel olmasıyla birlikte son dakika rezervasyonlarla otel doluluklarının daha da artabileceğini söyledi.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir