Mısır Şarm El Şeyh

Mısır’ın Maldivleri: Şarm El Şeyh (Gezi rehberi)

Şarm El Şeyh, Mısır’da piramitlerden sonra belki de en çok ziyaret edilen yerler arasında bulunuyor. Burası bir zamanlar çölden ibaret bedevilerin yaşadığı bir kasabaydı. Daha sonra Şarm El Şeyh’e öyle bir yatırım yapıldı ki, dünya standartlarında bir tatil destinasyonu haline geldi. Çünkü Kızıldeniz bu duruma çok müsaitti. Berrak sular, mercan resifleri ve zengin su altı yaşamı gibi avantajlar Şarm El Şeyh’i bir turizm cenneti haline getirdi.

Asya ile Afrika’yı birleştiren Sina Yarımadası’nın kuzey ucunda bulunan Şarm El Şeyh, size unutamayacağınız bir tatil sunacak. Bir tarafında görkemli Sina Dağları, bir tarafında uçsuz bucaksız Sina Çölü ve diğer tarafında da masmavi bir Kızıldeniz var. Hem çöl görebileceğiniz hem de berrak denize girebileceğiniz nadide bir yer burası.

Şarm El Şeyh

ŞARM EL ŞEYH’TE GEZİLECEK YERLER

1-Naama Bay

Naama Bay, Şarm El Şeyh’deki en çok turist çeken bölge. İsrailliler tarafından işgal edildiğinde burada hiçbir yerleşim yeri yoktu. İlerleyen yıllarda Mısır toprakları geri aldı ve şimdi Naama Bay lüks oteller, şık restoranlar, fast food zincirleri ve eğlence mekanlarıyla süslü. Hatta Akdeniz kıyısındaki tatil destinasyonlarını aratmayacak kadar hareketli ve renkli bir yer. Canınız Türk kahvesi ya da çay çektiğinde de sahil kenarında yer alan kafelere gidebilir ve harika manzara eşliğinde kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

Aynı zamanda alışveriş tutkunları da Naama Bay’ı sıklıkla tercih ediyor. Rengarenk kıyafetlerin yer alığı giyim-kuşam mağazaları, çeşit çeşit mücevherlerin bulunduğu dükkanlar Naama Bay’ın kıyı kesiminde yer alıyor.

Naama Bay, Şarm El Şeyh Uluslararası Havalimanı’na 15 dakika uzaklıkta yer alıyor.

Şarm El Şeyh Mısır

2-Hadaba

Naama Bay’a göre biraz daha ekonomik bir bölge burası. 5 yıldızlı otellerin yanında 3-4 yıldızlı otellerin de olması düşük bütçeli tatilcilerin yardımına koşuyor. Hadaba’daki Ras Um Sid bölgesi yüzmek ve şnorkelle dalmak için en uygun yerlerden.

Mısır Şarm El Şeyh

3-Nabq Bay

Nabq Bay, Şarm El Şeyh’in en kuzeyinde yer alan ve gün geçtikçe gelişim gösteren bir yer. Hala yepyeni oteller ve villalar inşa ediliyor. Bu bölgenin Al Khan ve La Strada adında iki tane alışveriş merkezi de bulunuyor. Nabq Bay, Şarm El Şeyh Uluslararası Havalimanı’na 8 km uzaklıkta yer alıyor.

Şarm El Şeyh Dalış

4-Old Town

Eğer şehirdeki yerel halkın yaşam tarzını, neler yiyip içtiklerini, nasıl eğlendiklerini görmek istiyorsanız Eski Şehir bölgesine gitmeniz lazım. Çünkü burada diğer turistik yerlerden farklı olarak, esnaf dükkanları ve lokantalar bulabilirsiniz. Ayrıca hediyelik eşya almak istiyorsanız Eski Şehir’e mutlaka uğramalısınız.

Şarm El Şeyh Balık Dalış

ŞARM EL ŞEYH’E NASIL GİDİLİR?

Şarm El Şeyh’e İstanbul’dan birçok havayolu şirketinin uçuşu bulunuyor. Şarm El Şeyh uçak bileti fiyatları şirkete göre değişkenlik gösterse de ortalama 2 bin TL civarında. İstanbul-Şarm El Şeyh arası uçuş süresi ise 2 saat 35 dakika sürüyor.

MISIR VİZESİ

Mısır’ın harika tatil bölgesine gitmek için vize almanız şart. Mısır vizesi almak için ülkenin İstanbul’daki konsolosluğuna ya da Ankara’daki büyükelçiliğe gitmeniz lazım. Vize işlemleriyle uğraşmayı sevmeyenlerdenseniz ise bir turizm acentesi aracılığıyla da başvuru yapabilirsiniz.

Mısır vizesinin kaç günde çıkar sorusuna ise cevap vermek bir hayli zor. Çünkü iki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler bu süreyi oldukça etkiliyor. Bir acentenin verdiği bilgiye göre, vize ortalama 30 ila 45 gün arasında çıkıyor.

ŞARM EL ŞEYH’E NE ZAMAN GİDİLİR?

Ekim ve Nisan ayları Şarm El Şeyh’in kış mevsimi, hava sıcaklığı 20-30 °C arasında seyrediyor. Mayıs-Eylül arası ise sıcak olsa da tatil için oldukça elverişli. Bu dönem yine dalış için de en uygun vakitler. Nem oranının düşük olmasından dolayı sıcaklık insanı fazla rahatsız etmiyor. Akşamları çölden gelen esinti ile muhteşem bir hava oluşuyor. Ekim-Kasım arası en uygun aylar, ancak bu dönem Şarm El Şeyh yoğun bir ilgi görmesi sebebiyle otel fiyatları daha yüksek olabiliyor. Gitmeden erken rezervasyon yaptırmakta fayda var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir