Side Antik Kenti’nde M.Ö. 2. yüzyıla  ait mozaik zemin keşfedildi

Antalya’nın açık hava müzeleri arasında yer alan Side Antik Kenti’ndeki anıtsal çeşme restorasyonu sırasında, milattan önce 2. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen, mitolojik ilham perisi Kalliope’nin ismi ve resminin yer aldığı mozaik zemin bulundu.

Pamfilya’nın en önemli liman kenti Side Antik Kenti’nde 1947’de başlatılan ve aralıksız sürdürülen kazı çalışmaları 77’nci yılında devam ediyor.

Tiyatrosu, Athena ve Apollon Tapınağı, hamamları, anıtsal çeşmesi, sütunlu caddesi ve hamam kompleksleriyle ön plana çıkan antik kent, sokakları ve yapılarıyla ziyaretçilerini zamanda yolculuğa çıkarıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle son yıllarda kazı ve restorasyon çalışmalarının hızlandırıldığı kentte, liman agorası, liman gümrük kapısı, kutsal alanlar, konut ve sokaklar gün yüzüne çıkarıldı.

Bu yıl yürütülen çalışmalarda, anıtsal çeşme alanındaki faaliyetler hız kazanırken, çeşmenin eksik mimari parçaların bulunmasına yönelik kazılarda, milattan önce 2. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilen, zemininde epik şiir perisi Kalliope’nin resmi ve isminin olduğu mozaik zemin bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir