Mısır’a Türk akını: Ziyaretler 5 kat arttı

Afrika’nın 7000 yıllık geçmişe sahip ve en kalabalık nüfuslu ülkesi Mısır, Türkiye’den gelen ziyaretçilerin akınına uğradı.

Dünya’nın Yedi Harikası’ndan birisi olan Keops Piramidi’yle ünlü ülke, ziyaretçilerine yepyeni deneyimler sunuyor. Türkiye’ye en yakın Afrika ülkesi olan Mısır’a Türkiye’den gelen misafir sayısı geçtiğimiz yıla göre 5 kat arttı.

Sina Yarımadası’nın güneyinde bulunan gözde turizm beldesi Şarm El Şeyh, vizesiz giriş imkanından dolayı Türkler tarafından büyük ilgi görüyor.

Şarm El Şeyh, dalış merkezleri, milli parkları, safari turları, kanyonları ile tam anlamıyla düş tadında bir seyahat vadediyor.

Dalış tutkunlarına farklı seçenekler sunuyor

Yıl boyu sıcak havası sayesinde neredeyse 12 ay denize girilebilen Şarm El Şeyh’te hava sıcaklığı genellikle 20 derecenin üzerinde oluyor. Şehre gelenlerin en çok ilgi gösterdiği dalış sporu, bahar aylarında da rahatlıkla yapılıyor. Dalış için şehre gideceklere hava durumuna bakmaksızın gönül rahatlığıyla gitmeleri tavsiye ediliyor.

Kızıldeniz’in kıyısında yer alan şehir, dalış yapmak isteyenleri muhteşem güzellikte resifleriyle karşılıyor. En güzel plajı ise Naama Bay plajı olarak biliniyor. Burada çok sayıda mağaza ve restoran da mevcut. Naama Körfezi’ne göre biraz daha sakin bir deneyim sunan Shark’s Bay plajı ve Nabq Bay plajı da ziyaretçileri cezbediyor. Şehirde dalışın merkezi ise, Ras Um Sid ve Şarm El Maya bölgeleri olarak ön plana çıkıyor.

ATV’lerle çöl safarisi

Şarm El Şeyh’e gittiğinizde uçsuz bucaksız çöllerinde mutlaka çöl safarisini mutlaka denenmesi gereken aktivitelerden. ATV’lerle çölü gezebilir, Bedevi çadırlarında yerel bir eğlence anlayışına şahit olabilirsiniz.

Rengarenk kanyonlar ve tarihi mekanlar

Şehri görmeye gidenler mutlaka şehrin biraz dışında yer alan Renkli Kanyonları da ziyaret ediyor. Eski zamanlarda suyun altında olan kanyonun uzunluğu yaklaşık 800 metre. Kanyonu rehber eşliğinde veya off-road araçlarla keşfetme imkanı da var.

Bunun yanında, tarihi mekanları ziyaret etmek isteyenler için Musa Dağı eteklerinde Şarm El Şeyh’in 250 km dışında bulunan St Catherine Manastırı gibi dini ve kültürel gezi alanları da var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir