Merga Bütan Kayak Merkezi Avrupa’dan grupları ağırlıyor

Hakkari’deki Merga Bütan Kayak Merkezi çevre illerdeki ziyaretçilerin yanı sıra Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen dağ kayağı tutkunlarını ağırlıyor

Kayak sezonunun en erken açılıp en geç kapandığı yerlerden Hakkari’deki Merga Bütan Kayak Merkezi, ev sahipliği yaptığı binlerce yerli ve yabancı turistle bölgenin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alıyor.

Doğal parkurları, 10 kilometreyi bulan 5 ayrı pisti ve kristal kar yapısıyla kayak tutkunlarının ilgisini çeken merkezde kar kalınlığı 174 santimetre ölçüldü

Kent merkezine 12 kilometre mesafede bulunan, 2 bin 800 rakımlı kayak merkezine bugünlerde farklı ülkelerden gelen dağ kayağı tutkunları da ilgi gösteriyor.

Son bir ay içinde Avrupa’nın farklı ülkelerinden üçüncü grubu ağırladıklarını belirten Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Hacı Tansu, şunları kaydetti:

“Bugün gelen grupta Almanya ve İtalya’dan kayakseverler yer alıyor. Sabah dağ kayağı yaptık. Şimdi de kayak merkezindeyiz. Hakkari’nin dağ kayağı sezonu oldukça uzun. Avrupalılar da burayı yeni yeni keşfediyor. Pistlerimiz gayet güzel. Nisan ayına kadar rahatlıkla burada kayak yapılabiliyor. Herkesi buraya bekliyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir