Manavgat’ın doğal güzelliği: Köprülü Kanyon Milli Parkı

Antalya’nın Manavgat ilçesi sınırları içinde bulunan Köprülü Kanyon Milli Parkı, 1973 yılında Milli Park olarak ilan edilmesinin ardından ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Köprülü Kanyon Milli Parkı, barındırdığı doğal ve kültürel zenginlikleriyle ziyaretçilerini ağırlıyor. Milli Park bünyesinde yapılabilecek birçok aktivite bulunuyor. İlk olarak yaz kış yüksek bir debiye sahip olan Köprüçay Nehri üzerinde rafting yapabilir ardından doğa yürüyüşü ve kaya tırmanışı gibi sportif aktiviteler gerçekleştirilebilirsiniz.

Köprülü Kanyon Milli Parkı’nın değerleri arasında; Selge kentinin tiyatrosu, Zeus ve Artemis tapınakları, sarnıçlar, su kemerleri ve Köprüçay Nehri sayılabilir. Sportif aktivitelerin yanı sıra Milli Park’ta piknik alanları da bulunuyor. Bu alanlar, yaz sıcaklarından kaçanların ilk tercihi oluyor.

Büyüleyici havası ile aklınızdan silinmeyecek olan kanyonda keşif yapabilir ardından Köprülü Kanyon’un serin sularında yüzebilirsiniz.

Antalya’nın simgelerinden biri olan Köprülü Kanyon Milli Parkı, doğal güzellikleri ve tarihi unsurlarıyla gezilmesi görülmesi gereken yerler listesinin en başında geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir